Iyengar Yoga Haarlem

In de Leidsebuurt, verscholen in een rustige straat, bevindt zich een kleine, gezellige yogastudio. Er worden lessen aangeboden met veel persoonlijke aandacht. De leraren zijn allen toegewijde en gediplomeerde yogabeoefenaars met veel ervaring in lesgeven. Het vereist een driejarige opleiding om een Iyengar leraar te worden. De klasjes zijn klein want iedereen verdient aandacht voor een veilige, gebalanceerde yogabeoefening. De klassen worden gegeven in de traditie van de yogaleer van de meester B.K.S Iyengar (1918-2014) de beroemde auteur van het klassieke boek “Light on Yoga”. Iyengar, geboren in grote armoede, leed aan een levensbedreigende ziekte in zijn jonge jaren. Het was dankzij zijn eigen yogabeoefening dat hij volledig herstelde en opbloeide tot een van de grootste yogi’s van onze tijd. 

 

Iyengar’s wens was om yoga toegankelijk te maken voor iedereen. Hij verfijnde de yogahoudingen en de volgorde ervan om de gezondheidsvoordelen te maximaliseren. Daarnaast ontwikkelde hij ‘props’, hulpmiddelen die bij juist gebruik de yogabeoefening levenslang ondersteunen. In een typische Iyengar yogaklas gebruiken we regelmatig yogaprops zoals blokken, bolsters, stoelen en riemen. Deze props kunnen beginners helpen om houdingen toegankelijker te maken. Maar ze kunnen ook gebruikt worden door gevorderden om een houding te intensiveren, een bepaald lichaamsdeel meer aandacht te geven of om langer in een houding te blijven. Het gebruik van deze props voorziet in eindeloze mogelijkheden. 

 

De studio biedt een scala aan yogalessen van beginners tot gevorderden en is op maandagochtend 7 oktober gestart met een nieuwe rustige les, met daarin speciaal aandacht voor het gebruik van props.

 

Info: www.iyengaryogahaarlem.nl of bel Sara op 06 52026667

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »