Jan Heideman, meesterbarbier

Wat maakt jouw barbershop anders dan de andere barbershops in Haarlem? 

Het verschil zit hem in de beleving, iets wat ik heel belangrijk vind. De winkel is zeer huiselijk ingericht en alles is ook echt vintage. Er wordt jazz muziek gedraaid en de jaren 20/30 nagebootst. Veel mensen zeggen ook dat het voelt alsof ze door een tijdmachine heen zijn gegaan als ze binnenkomen, ze kijken hun ogen uit. Scheren doen wij op de authentieke manier en wij kijken echt naar wat onze klanten nodig hebben. Veel mannen hebben moeite met scheren, daar zijn onze producten speciaal voor op uitgekozen, zo is het voor iedereen een echte ervaring en kunnen wij iedereen een aangepaste behandeling geven. Wij vinden het dan ook belangrijk dat er goed naar de huid gekeken wordt, hier hebben wij ook speciaal huid verbeterende producten van high-end merken voor. 

 

Hoe komt het dat er opeens meer barbiers zijn in plaats van voorheen alleen kappers?

Zelf denk ik dat dit echt een terugkomende trend is. Steeds meer mannen wekken interesse voor gezichtsbeharing, en daar zijn de barbiers voor om de baarden goed te verzorgen en er goed uit te laten zien. Over de jaren heen zijn de barbiers ook steeds meer gaan knippen omdat er niet elke dag werk was voor alleen de baarden, op deze manier kunnen wij elke man helpen. 

 

Je komt uit Utrecht. Utrecht vond je niet creatief. Wat vind je inmiddels van Haarlem?

Haarlem is een zeer bruisende stad, niet te groot en niet te klein. Leuk ontwikkeld publiek. Mannen van de wereld die weten wat genieten is.

 

Hoe bevalt de Schagchelstraat – je nieuwe adres – je?

Heel goed! De straat is heel bruisend. Er worden ook leuke evenementen georganiseerd in de straat, bijvoorbeeld de kunstlijn of het straatje van Emma. Het is ook echt leuk om hier deel van te mogen zijn en ons steentje hier aan te mogen bijdragen. 

 

Met welk team werk je en hebben ze ieder een specialiteit?

Wij werken met een team van diverse mensen, iedereen heeft zo zijn eigen kwaliteit en zijn eigen manier van werken. De diversiteit van mensen in de zaak vind ik zelf het leukst om te zien, iedereen is anders maar we hebben allemaal dezelfde passie die wij met zijn allen delen. Voor ieder wat wils. 

 

Heb je nog nieuwe plannen voor 2020 en zo ja, kan je hier wat over vertellen?

Jazeker, er komen hele leuke dingen aan in het volgende jaar, hierover kan ik nog niet teveel zeggen maar we kijken er zeer zeker naar uit! Houd ons goed in de gaten zou ik zeggen. 

 

Moet ik bij jou reserveren?

Persoonlijk raad ik dat wel altijd aan, soms hebben we tijd voor behandelingen zonder afspraak maar om zeker te zijn van een plekje is het toch het fijnste om een afspraak te maken. 

 

Kunnen er nog mensen bij je terecht in december?

Jawel, de plekken gaan snel maar er zijn zeker nog een aantal plekjes vrij. Via de website kunnen mensen een afspraak maken, ook kan er altijd naar de zaak gebeld worden om een afspraak te maken. 

 

Kan je onze lezers nog een tip in verband met hun haar mee geven? Moet je je haar nou bijvoorbeeld juist wel of juist niet vaak wassen? Is dat goed of slecht voor je haar?

We zien vaker dat klanten de verkeerde shampoo gebruiken of elke dag hun haar wassen, wij stellen dan ook altijd de vraag welke shampoo er gebruikt wordt en hoe vaak ze het haar wassen en geven passend advies. Persoonlijk was ik mijn haar niet vaak met shampoo, omdat dit niet nodig is. Elke dag spoel ik mijn haar met water, dit is voor mij genoeg.

 

www.janheidemanmeesterbarbier.nl

Schagchelstraat  22

2011 HX HAARLEM

Tel: 023 202 3670

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »