Jan Heideman Meesterbarbier

Jan Heideman Meesterbarbier is één van de fraaiste en meest authentieke barbershops in Haarlem. Bijzonder is allereerst de collectie Belmont barberstoelen waarvan de oudste van vér voor 1950 is. Deze gaan met een handpomp omhoog en omlaag. Weliswaar is dat bij wet verboden (moderne ARBO-regels) maar wát een sensatie!

 

Opvallend is ook de antieke kinderstoel uit ca. 1890, die nog wel een beetje restauratiewerk behoeft. In de “wachtkamer” staat een set antieke houten kappersstoelen uit dezelfde periode, pré 1900. Het betreft een complete set van vier en uiteraard moeten deze ook flink gerestaureerd worden. En om dat te doen moeten er eerst knaken worden verdiend met scheren & knippen! 

Jan Heideman en zijn team excelleren in het klassieke scheren, regelmatig aangeduid als “hot towel shave”. Het scheren begint met behulp van een warme doek, waarbij er heet water uit de klassieke chromen waterketels komt en er wordt geëindigd met een koude doek, gekoeld op een klassiek marmeren blad.

De scheerproducten zijn vooral van exquise Italiaanse merken als Acca Kappa, Omega en het Belgische Baume.be. Iedere bezoeker wordt aan het einde van deze luxe behandeling verzorgd met een toefje luxe eau de parfum van het merk Acca Kappa. De geur wordt aangepast aan de persoonlijkheid van de gast en het seizoen! 

Ook voor een comfortabele luxe scheervaring thuis in de badkamer biedt Jan Heideman een keur aan hardware en skincare producten aan. Al dan niet op afspraak kan de bezoeker een uitgebreide instructie krijgen hoe thuis de “perfect shave” te ervaren. Kwasten, scheersets en losse mesjes, de z.g. krabbers, worden voor redelijke prijzen aangeboden.

Uiteraard is de basis van de onderneming Jan Heideman Meesterbarbier het wassen, knippen en stylen van het haar waarbij één van de specialiteiten de klassieke kapsels zijn. Bijzonder is dat op zondagen bezoekers ook terecht kunnen voor knippen& scheren en hierdoor is de knip-, baard- en eventueel scheerervaring extra ontspannen.

De barbershop bevat naast de formele elementen en het antiek meubilair ook tal van grappen en grollen zoals de inmiddels beruchte beertjesverzameling – elk beertje heeft een eigen verhaal – en de beruchte toiletverzameling met miniatuurtoiletjes uit de hele wereld. Ook hierover weten de meesterbarbiers de meest woeste danwel brute verhalen te vertellen. Enfin, een bezoek aan Jan Heideman Meesterbarbier is een speciale ervaring waarbij passie, vakmanschap en kwaliteit zéér hoog in het vaandel staan, een speciale ervaring voor jong en oud. 

 

Jan Heideman MeesterBarbier

Schagchelstraat 22 Haarlem

T: 023-2023670

www.janheidemanmeesterbarbier.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK