Osteopathie ziet het lichaam als één geheel

In het lichaam bewegen alle weefsels (bloedvaten, spieren, gewrichten, zenuwbanen en dergelijke) in onderlinge samenhang. Verstoring van deze samenhang kan leiden tot lichamelijke klachten.

 

Osteopathie is een behandelmethode waarbij met (zachte) manuele technieken het lichaam wordt onderzocht en behandeld. De onderlinge beweeglijkheid van weefsels wordt bevorderd, waardoor het lichaam zich kan herstellen.
Osteopathie is een behandelmethode voor allerlei soorten klachten. Ik heb ervaring in de behandeling van baby’s, jongvolwassenen en volwassenen.

 

Behandeling van Kinderen en Baby’s

Geboren worden is hard werken voor moeder en baby, maar voor de baby is dit ook het begin van de verdere groei en ontwikkeling. Het is belangrijk dat dit evenwichtig gebeurt. Wanneer dit niet het geval is zal een baby dit op verschillende manieren kenbaar maken.

Kinderen in de groei maken in korte tijd een enorme ontwikkeling door. Hierdoor kunnen kinderen uit balans raken met mogelijk verschillende symptomen tot gevolg.

Osteopathie kan deze kinderen helpen de balans te hervinden, zodat ze beter in hun vel komen te zitten. Zeker wanneer kinderen veel aan sport doen is het belangrijk om aandacht te geven aan eventuele stoornissen in de lichamelijke balans om later blessures te voorkomen.

In verband met de huidige Covid-19 is de praktijk op dit moment open voor patiënten met acute klachten of klachten die achteruit zullen gaan indien er niet behandeld wordt.

 

Osteopathie richt zich op de OORZAAK van een klacht en niet op de SYMPTOMEN.

 

Bel of mail gerust voor meer informatie of voor het maken van een afspraak. Telefoonnummer: 06-46624969, mail: info@osteopathiedejong.nl

http://www.osteopathiedejong.nl/

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK