De definitieve biografie van Maradona

Held van het volk. Kwetsbare wereldster. Geniale dribbelaar. Omstreden voetbalgrootheid. Diego Armando Maradona was een man van uitersten. Nadat zijn genialiteit en vaardigheid allang verdwenen waren, bleef Maradona vele generaties fascineren. Waarom? De definitieve biografie Maradona neemt je mee op ontdekkingsreis door het leven van een wereldwijd icoon.

 

Diego Maradona was een van die zeldzame individuen die tijdens zijn leven al een legende werd. Algemeen beschouwd als een van de grootste voetballers aller tijden, is hij ook een van de meest controversiële.

Dit boek beschrijft zijn kleurrijke leven met alle ins en outs over zijn jeugd, carrière, hoogte- en dieptepunten en neemt je mee door Argentinië, Barcelona, Napels en Sevilla. Een verhaal van een reeks kleine, grote en vormende incidenten die plaatsvonden op specifieke momenten in zijn leven, gebaseerd op verhalen uit de eerste hand.

 

Over de auteur
Guillem Balagué (Barcelona, 1968) is een invloedrijke voetbaljournalist in Engeland en de schrijver van succesvolle biografieën over Pep Guardiola, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi.

 

Maradona | De jongen, de speler, de rebel, de god | Guillem Balagué | 9789021583006 | € 22,50 | Verschijnt op 13 juli 2021

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK