Matthias Rozemond in Schrijvers op zondag

Matthias Rozemond in gesprek over zijn historische roman Amalia – Prinses van Oranje

 

Aankomende zondag gaat de Haarlemse schrijver en docent Matthias Rozemond in de livestream Schrijvers op zondag in gesprek met journalist Manon Duintjer over zijn zojuist verschenen, boeiende historische roman Amalia – Prinses van Oranje. Daarin beschrijft hij hoe Amalia van Solms, door haar huwelijk met stadhouder Frederik Hendrik, als jonge gravin van een onbeduidend vorstendom het tot de belangrijkste vrouw in de Republiek wist te schoppen.

 

Manon Duintjer praat met Rozemond over de positie van de vrouw in die tijd, de politiek van de huwelijksmarkt, het verschil tussen biografieën en historische romans en natuurlijk over de grondlegster van het koningshuis, naar wie kroonprinses Catharina-Amalia vernoemd is. Meer weten? Geef u op via info@kennemerboekhandel.nl 

 

Aanmelden
Schrijvers op zondag is een livestream interview en te volgen op de website van Kennemer Boekhandel. Als u vragen heeft voor Matthias kunt u die mailen naar schrijversopzondag@gmail.com. U kunt zich opgeven via info@kennemerboekhandel.nl. U ontvangt dan de dag tevoren een link met alle benodigde informatie. De livestreams zijn gratis te bekijken, wilt u dit initiatief steunen dan kunt u een vrijwillige bijdrage overmaken via dit tikkie.

 

Interview gemist?
Heeft u een livestream gemist? Dan kunt u het interview terugkijken op de website van Kennemer Boekhandel. Onder de tab Schrijvers op zondag op de openingspagina van Kennemer Boekhandel vindt u de eerdere livestreams met Erik van Muiswinkel, Philip Dröge, Jessica Durlacher en Frénk van der Linden.

 

Datum: zondag 25 april
Aanvang: 16:00 uur
Locatie: thuis, online
Entree: vrijwillige bijdrage via Tikkie
Meer informatie: www.kennemerboekhandel.nl
Aanmelden: info@kennemerboekhandel.nl 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK