Tamar Valkeniers zoektocht naar ultieme vrijheid

Een vrij en avontuurlijk leven. Dat wilde Tamar Valkenier. In Fulltime avonturier lees je hoe ze op haar 28ste vol overtuiging besloot afstand te doen van al haar bezittingen en te kiezen voor een leven vol onzekerheid. 

Tamar Valkenier (1986) was Michelin-sterrenchef en recherchepsycholoog bij de politie. Nu is ze fulltimenomade. Twee jaar lang fietste ze de wereld rond. Eerst in het ‘veilige’ Europa en daarna almaar verder. Ze trok vier maanden door Mongolië met haar paard, kameel en hond, en liep zeshonderd kilometer door Jordanië.

Met Miriam Lancewood, bekend van de bestseller Mijn leven in de wildernis, doorkruiste Tamar het hooggebergte van Nieuw-Zeeland, terwijl ze leefden als jagers-verzamelaars. Daar kregen ze bezoek van Floortje Dessing voor haar tv-programma Floortje Terug Naar Het Einde Van De Wereld.

In Fulltime avonturier doet Tamar verslag van haar onconventionele, vrije leven waar de wildernis, avontuur, dieren en oude culturen de boventoon voeren. Een verhaal over het overwinnen van angsten en de persoonlijke ontwikkeling van een bang stadsmeisje met paniekaanvallen tot volwassen avontuurlijke vrouw.

“De passie van Tamar Valkenier voor de wereld om ons heen, brengt haar tot ver voorbij de horizon en is zowel aanstekelijk als inspirerend.” – Floortje Dessing.

 

Fulltime avonturier | Tamar Valkenier | 9789021576848 | Verschijnt 7 april 2021 | Prijs €20,99 | Kosmos Uitgevers

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK