Van Sluis tot Schans

We denken altijd dat Nederland klein is, maar met Van Sluis tot Schans laat Chris Visser zien dat er hier ook genoeg avontuur te beleven is! Chris besluit het 711 kilometer lange Nederlands Kustpad te wandelen en eenmaal vertrokken, lijkt zijn wereld in Haarlem al snel achter hem te liggen. Wat volgt is een verslag van zijn prachtige wandeling langs de prachtige kustnatuur van Nederland, maar ook een intiem inkijkje in zijn contact met andere mensen. Hoewel we altijd snel geneigd zijn langs elkaar heen te lopen, laat Chris zien dat het loont om gedag te zeggen of een praatje te maken. Dit reisboek, waarin de reis minstens zo belangrijk is als de bestemming zelf, wordt sinds vrijdag 28 oktober uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

 

Nadat hij jarenlang in de thuiszorg heeft gewerkt, besluit Chris zijn baan op te zeggen. Hij wil zijn droom verwezenlijken en een langeafstandswandeling gaan doen. Hij kiest voor het Nederlands Kustpad, een tocht van circa 711 kilometer van Sluis in Zeeland naar Bad Nieuweschans in Groningen. Hij wandelt vaak langs de zee, ziet zeehonden en trekt met een zware rugzak en een minimaal budget door verschillende landschappen, bebouwing en windmolens. Onderweg heeft hij contact met mensen die hun verhalen en ervaringen met hem delen en hem regelmatig gastvrij ontvangen. Eén keer komt de politie voor hem aan de deur… Zal het hem lukken Bad Nieuweschans in Groningen te bereiken of moet hij toch voortijdig afhaken?

 

Over de auteur

Chris Visser (1980) studeerde Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in Haarlem en werkte jarenlang in de gezondheidszorg. Nu werkt hij in een bibliotheek. Hij leest graag en beheert zelf een straatbibliotheekje. Hij leeft sober, is niet getrouwd en heeft geen kinderen. Hij is een enthousiast hardloper en wandelaar. Eerder schreef hij over de positieve ervaringen die je op een dag kunt hebben (Hoe pudding gelukkig maakt) en deed hij in het eerste coronajaar (2020) verslag van een hardloopexperiment dat hem fictief van Haarlem naar Parijs bracht (Van Haarlem naar Parijs). Van Sluis tot Schans is zijn eerste opgetekende voettocht.

 

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK