Amsterdam Sinfonietta en ISH Dance Collective streamen première van Spiegel im Spiegel

Op dinsdag 19 mei om 20.30 gaat de nieuwe cross-genrevoorstelling Spiegel im Spiegel, een productie van Amsterdam Sinfonietta en ISH Dance Collective, in première via livestreams op de sociale media van het orkest en het danscollectief. De voorstelling vermengt klassieke muziek met aerial dance in een prachtige balans.

 

De samenwerking ontstond met de afgelaste Spiegel im Spiegel-tournee met het Nederlands Kamerkoor als vertrekpunt. Het werk Spiegel im Spiegel, voor viool en piano, stond op het programma van de afgelaste concerten. Samen met fotograaf Carla van de Puttelaar ontstond het idee om de muziek van Pärt te verweven met dans. Amsterdam Sinfonietta en ISH Dance Collective ontwikkelen de komende jaren samen meerdere projecten: een partner was dan ook snel gevonden. Spiegel im Spiegel is hiermee de vervroegde aftrap van een vast partnerschap tussen beide organisaties.

 

Candida Thompson (viool) en Hülya Keser (piano) spelen het werk van Arvo Pärt, dat samenkomt met de aerial dance van Micka Karlsson. “Toen ik de muziek van Spiegel im Spiegel hoorde, dacht ik meteen aan een aerial dance act. De gracieuze bewegingen passen wonderwel bij de muziek”, aldus Marco Gerris, artistiek leider van ISH. Candida Thompson vult aan: “Het is fantastisch om deze kunstvormen samen te brengen en tot iets compleet nieuws te maken, juist nu er zo weinig kan gebeuren op dit gebied.”

 

 

 

De première wordt live gestreamd op Facebook, Instagram en YouTube. Alle concertzalen in Nederland waar de tournee met het Nederlands Kamerkoor in zou plaatsvinden, sluiten aan. Onder meer TivoliVredenburg Utrecht, het Muziekgebouw Amsterdam, Musis Arnhem, Muziekcentrum Enschede en Zuiderstrandtheater Den Haag delen de livestream met hun publiek.

 

Meer informatie klik hier

 

 

Credits
Concept: Carla van de Puttelaar, Candida Thompson | Amsterdam Sinfonietta, Marco Gerris | ISH Dance Collective 

Muziek: Arvo Pärt – Spiegel im Spiegel 
Viool: Candida Thompson
Piano: Hülya Keser

Choreografie: Marco Gerris & Micka Karlsson | ISH Dance Collective
Aerial Dancer: Micka Karlsson | ISH Dance Collective

Regie: Carla van de Puttelaar
Camera: Rogier Jaarsma, Justin Nan | Deep Thought Productions
Editing: Rogier Jaarsma | Deep Thought Productions
Geluid: Guido Tichelman, Bastiaan Kuyt
Licht: Jeroen Arends | Muziekgebouw
Technische ondersteuning: Aldo Sprenger | Muziekgebouw
Rigging: Jeroen de Goei
Opgenomen in het Muziekgebouw Amsterdam

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK