Wij Telen Groente: het seizoen is weer begonnen!

Bij Stadslandbouwbedrijf Wij Telen Groente (WTG) gelegen aan de Pieter Wantelaan (rand van Ramplaankwartier /aan de westelijke randweg) is het seizoen weer begonnen. WTG verbouwt biologische groente, zoals sla, worteltjes en pompoen. Onlangs gingen er nog 5000 preiplantjes de grond in. Maar ook kruiden zoals dille en kamille, peterselie en bieslook kunnen geoogst worden. En vergeet het fruit en de bloemen niet, de aardbeien staan in volle bloei!

 

Ook jij kan meedoen door een oogstaandeel te kopen en wekelijks te komen oogsten. Al ruim 200 huishoudens gingen je voor.

 

Het oogsten is een wekelijks uitje, leuk om samen te doen met je kinderen en nog leerzaam ook. Je bent lekker buiten; soms in het zonnetje, soms lekker met je laarzen in de modder. Je ziet met eigen ogen hoe de groente geteeld wordt, zonder dat er gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen. ‘s Avonds kook je met wat je overdag hebt geoogst. Altijd groente van het seizoen!

 

En bovendien verklein je je ecologische voetafdruk door je groente van dichtbij te halen: Geen CO2 uitstoot als gevolg van transport. Goed voor jou, voor je omgeving en het milieu.

 

Spreekt bovenstaande tekst je aan, dan is het nu het moment om mee te doen. Er is nog ruimte voor nieuwe oogstdeelnemers. Aanmelden kan via www.wijtelengroente.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »