SPRING – Introdans

Feestelijk het voorjaar in met Introdans, met de uitbundige dans van de Italiaanse choreograaf Mauro Bigonzetti. Om de lente én het leven te vieren, presenteert Introdans SPRING, een programma dat zich concentreert rond het werk van deze meesterchoreograaf. Zijn creaties worden gekenmerkt door een uitzonderlijke diversiteit, maar in SPRING wordt vooral de uitbundige en levenslustige kant van zijn oeuvre belicht.

 

SPRING gaat van start met een feestelijk openingsdeel; een volledig nieuwe creatie van Bigonzetti voor Introdans en het veelgeprezen Rossini Cards (drie delen). Losjes in het pak gestoken zwieren de dansers in paren rond, vormen al rondrennend steeds nieuwe patronen en springen als vlooien omhoog. Alles tot op de seconde getimed, want Rossini Cards valt of staat met een perfecte uitvoering.

 

Na de pauze vervolgt SPRING met Bigonzetti’s opzwepende meesterwerk Cantata. In dit aardse en gepassioneerde ‘powerstuk’ laat de choreograaf de verschillende karakters uit een Italiaans dorp prachtig tot leven komen, daartoe geïnspireerd door de aanstekelijke, rauwe live zang van vier Italiaanse zangeressen.

 

Roel Voorintholt, artistiek directeur bij Introdans: “Jaarlijks brengen we een programma uit waarin we de focus leggen op het werk van één choreograaf; iemand die voor ons gezelschap van groot belang is. Om op die manier ook de lijn in iemands ontwikkeling te kunnen laten zien. Maar in het geval van Bigonzetti zeker ook omdat we weten dat we ons publiek met deze bijzondere ode een groot plezier doen. Bigonzetti’s werk is enorm ‘uplifting’, je krijgt er energie van, zin om zelf te dansen en om het leven te vieren.”

 

SPRING Introdans

Stadsschouwburg Haarlem

Vrijdag 29 en zaterdag 30 maart, 20.00 uur

Tournee t/m 1 juni 2024

Tickets & info: introdans.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK