The Kik “Een daggie niet gelachen, is een daggie niet geleefd.”

The Kik, de band van Dave von Raven, is terug van nooit weggeweest met de nieuwe hitsingle Daggie Niet Gelachen. Het vrolijkmakende lied is een ode aan het leven en de gezelligheid. Het refereert aan de wijze lessen die Von Raven van zijn oma meekreeg en is – zo zou je kunnen stellen – het lijflied van Dave. “Een daggie niet gelachen, is een daggie niet geleefd.”

 

De single is afkomstig van het nieuwe album Bal Populaire, dat op 29 maart verschijnt. Op die plaat bezingt frontman Dave Von Raven de universele thema’s des levens: de liefde, de dood, de dingen die we beter niet zouden kunnen doen maar waar we toch steeds weer aan toegeven. Hij hield zich de afgelopen tijd minder bezig met de actualiteit, maar richtte zich voornamelijk op lichtere, persoonlijke onderwerpen.

Een verzameling levensliederen, waarvoor Von Raven voor het eerst bijna alle tekst en muziek zelf schreef. Er duiken enkele bewerkingen van oudere songs op, maar Bal Populaire is toch vooral een Kik-plaat. Op het album klinkt in alles de liefde voor het Nederlandse levenslied door. De nieuwe songs staan bol van de klassieke beeldspraak die we kennen van het genre: het café op de hoek, de wijsheden van je grootouders, herinneringen aan lang vervlogen tijden en de aantrekkingskracht van die ene bijzondere persoon. 

Zo laat Bal Populaire een nieuwe generatie kennismaken met de Hollandse traditie van het levenslied en heeft de potentie om een geheel nieuw publiek aan het genre te binden. Single en album zijn opgenomen in legendarische Telstar studio’s te Weert. Denk aan Zangeres Zonder Naam, Johnny Hoes, Doe Maar, Drukwerk en Toontje Lager die daar opnamen.

 

Bal Populaire verschijnt op 29 maart bij Excelsior Recordings. Op 4 april begint de band aan een theatertour die in het teken staat van de nieuwe plaat.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK