Wintervoorstelling van Dansgroep Haarlem

In het centrum van Haarlem, bij het Prinsenhof, staat een majestueuze treurbeuk. Deze prachtige boom vormt het decor voor Ibu, een tweeluik van Dansgroep Haarlem. Het eerste deel van de choreografie van Haya Maëla is daar te zien op 18 december 2022. Het tweeluik wordt vervolgd in de zomer, op 18 juni 2023.

 

Ibu betekent moeder in het Indonesisch. Deze bijzondere dansvoorstelling is daarmee de tegenhanger van de succesvolle locatievoorstelling Ayah (vader) die Haya Maëla in 2015 maakte. Het universele gegeven dat iedereen een moeder heeft, leidt tot een beeldenrijke en herkenbare voorstelling die uitnodigt tot meebeleven en overdenken.

De treurbeuk bij het Prinsenhof vormt de inspiratiebron voor de levengevende kant van de moeder en het daaraan verbonden thema van dood en wedergeboorte. De voorstelling volgt de metamorfose van de boom. Daarom begint Ibuin de winter en krijgt het verhaal een vervolg in de zomer. Ontwerpers Dorie van Dijk en Rianne Vermeulen maken voor Ibu indrukwekkende kostuums en decors met handgemaakt vilt en natuurlijke verftechnieken.

 

Persoonlijke verhalen
Choreografe en dansers laten zich voor de wintervoorstelling inspireren door het archetypische beeld van Moeder Aarde; haar scheppende en vernietigende kracht in een eeuwigdurende cyclus. In de zomer staan persoonlijke verhalen over moeders centraal. Moeders kennen vele gedaanten; liefhebbende en verstikkende moeders, biologische en pleegmoeders, dwaze en wijze moeders. De voorstellingen zijn los te bezoeken. Een passe partout geeft een speciale korting voor beide voorstellingen!

 

Ibu 1: zondag 18 december 2022, aanvang: 13.00 uur, 14.30 uur, 16.00 uur, 17.30 uur. Entree: € 15,- / € 11,- jongeren tot 30 jaar/CJP

Ibu 2: zondag 18 juni 2023, aanvang: 15.00 en 20.30 uur. Entree: € 19,- / € 11,- jongeren tot 30 jaar/CJP

Passe partout: € 28,- / € 19,- jongeren tot 30 jaar/CJP.

Kaartverkoop: www.schuur.nl/theater/ibu#tickets

Locatie: Prinsenhof, Jacobijnenstraat Haarlem

 

Ibu is een productie van Danskunst Haarlem en komt tot stand in samenwerking met Theater De Schuur met steun van de Gemeente Haarlem.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK