Esther Gerritsen in Mondo

Mondo is het kunst- en cultuurprogramma van de VPRO waarin Nadia Moussaid wekelijks in De Hallen Studio’s in Amsterdam schrijvers, vormgevers en andere cultuurmakers uit binnen- en buitenland ontvangt.

 

Schrijver Esther Gerritsen vertelt over haar nieuwe roman De Terugkeer. In het boek speelt de omgang met de dood van een familielid een grote rol. Ook een gesprek over het scenario dat Gerritsen schreef voor de in Cannes bekroonde tv-serie Red Light, met o.a. Halina Reijn en Carice van Houten in de hoofdrol.
 
Comedian en zangeres Nina de la Parra deelt haar bespiegelingen op de wereld in de maandelijks terugkerende rubriek Nina’s spiegel.
 
Onder begeleiding van Bart Chabot leest de Mondo Boekenclub deze maand Angst en walging in Las Vegas oftewel, Fear and Loathing van Hunter S. Thompson. Samen met twee lezers duikt hij in dit overweldigende boek en analyseert hij waarom dit boek anders is dan alle andere boeken.
 
Kunstkenner Hans den Hartog Jager licht een kunstwerk toe waar hij diep van onder de indruk is. Dit keer Ex Voto van Folkert de Jong. Deze installatie bestaat uit 25 schepen vervaardigd uit kaarsvet en is nu te zien is in de Grote Kerk in Veere. Hans den Hartog Jager neemt één schip mee naar de studio.
 
De dansers Auguste Palayer en Sophie Whittome van het Nederlands Dans Theater 2 (NDT 2) dansen Fusions and Some Confusions van de choreograaf Dimo Milev. Het is een nieuwe creatie die op 6 november in première zal gaan in het programma Dare to Say. Artistiek Leider van NDT 2 is Fernando Hernando Magadan en de muziek is een nieuwe compositie van Miguelangel Clerc Parada. 
 
Mondo, zondag 1 november om 19.25 uur bij VPRO op NPO 2.
 
Meer info: vpro.nl/mondo

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK