KUNSTROUTE SLOTERDIJK NAAR SPAARNWOUDE PARK

Tussen de steden Haarlem, Hoofddorp en Amsterdam vind je Spaarnwoude Park. Het is een oase aan groen waar je van alles kunt beleven. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk wandelen en fietsen door de veenweidegebieden, klimmen, skiën en paintballen. In de Groene Weelde ligt de Big Spotters Hill, deze piramidevormige heuvel met fantastisch uitzicht over de Haarlemmermeer is populair voor een stevige heuveltraining. ’s Zomers zijn de gebieden het perfecte decor voor festivals en bij Boerderij Zorgvrij is het hele jaar door veel te doen.

 

Laat je deze lente en zomer verrassen door de Kunstroute Sloterdijk naar Spaarnwoude park. Deze audiotour brengt je langs de kunstwerken in Spaarnwoude Park, de Brettenzone, de Tuinen van West en Amsterdam Nieuw-West. Tijdens de fietstocht ontdek je de kunstwerken in het landschap en luister je naar de verhalen eromheen. Stap op de fiets en laat je prikkelen! Ontdek de stalen landschapskunst van Herbert Nouwens in de Brettenzone, of de creatieve ‘Stemmen’ van het bekende kunstenaarsduo Voet/Bisscheroux in de Houtrak (Spaarnwoude Park). Geniet daarnaast van het groen dichtbij de stad. De route leidt je door prachtige landschappen!

 

Naast kunst en landschap brengt de route je langs drie gezellige en inspirerende rustpunten. Ontdek Brasserie Tommy’s, de Fruittuin van West en Café Bret. 

Je kunt de route starten bij NS-station Sloterdijk. Ben je van plan een ov-fiets te huren? Check wel even of deze op voorraad zijn. Een andere optie is om je fietstocht te starten bij NS-station Halfweg-Zwanenburg. Hier kun je een fiets huren bij Sem Fietsen Halfweg. 

 

Enthousiast? Kijk op www.spaarnwoudepark.nl voor alle informatie en download de izi.travel app om de audioroute te starten. 

De kunstroute wordt aangeboden door Recreatieschap Spaarnwoude, Tuinen van West en LaBGreen De Bretten en Kunst & Cultuur van Gemeente Amsterdam. 

 

Let op: in het zomerseizoen zijn er soms festivals in Spaarnwoude, waardoor sommige delen van de route afgesloten kunnen zijn. Kijk op de website van Spaarnwoude voor de evenementenagenda. 

 

Foto © Saskia de Koning

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK