Oerol maakt zich op voor Festival in 2021

Vanuit een groot verlangen bij publiek en makers om de kunsten samen, op bijzondere locaties te kunnen beleven, richt Oerol zich op dat wat wél kan. We vieren dat we  terugkeren naar een samenleving waar we elkaar weer kunnen ontmoeten. Dit Festival onderzoekt nieuwe mogelijkheden na een gedwongen periode van disconnectie door corona.

 

Siart Smit: “We hebben de afgelopen maanden heel goed gekeken en overlegd met gemeente Terschelling en provincie Fryslân wat er mogelijk is. We zijn blij en trots dat we veel opdrachten hebben uitgezet voor een breed programma. Er is echt behoefte om weer fysiek van kunst te mogen genieten. Dit wordt wel een Oerol waarbij je ook je badhanddoek mee kan nemen. Tijdens Oerol Festival 2021 heb je naast een mooi programma ook tijd om het natuurschoon van het eiland te ontdekken en de zomer te vieren.”

 

Groots programma, maar aangepaste vorm
Dit jaar zijn er geen grote festivalterreinen maar wel 3 kleinere Hubs, verspreid over het eiland: Op de Betonning kun je je laten verrassen door een programma met een mix van disciplines van nieuwe makers. In het Bos van Formerum kun je op zoek naar theater, performances, de talkshows in het Bostheater bijwonen en live bij de dagelijkse uitzending van Radio Oerol zijn. In de Tuin om Oost draait het om voedsel van de toekomst, prikkel je zintuigen en denk mee over de verduurzaming van het Festival.

 

Sabine Pater: “In het interdisciplinaire programma kom je onder het motto van dit jaar -CONNECT – meerdere thema’s tegen zoals De Onzichtbaren, (Dis)Connectie, Kracht van de Verbeelding en Kunst als stem van de Natuur. Er is een vol programma op heel veel locaties. Alle programmaonderdelen zijn weer onderdeel van het Festival; zoals Theater, Expeditie, Muziek i.s.m Motel Mozaïque, Talks, performances en storytelling. Er staan bekende namen in het programma zoals Via Berlin, Orkater, Dries Verhoeven, Lisette Ma Neza, George en Eran en Paulien Cornelisse. En net als anders is er veel nieuw werk – dat de komende maanden nog gemaakt gaat worden – en zijn er veel jonge makers. Het online programma op Het Imaginaire Eiland is onderdeel van dit hybride Festival. Waar je ook bent, iedereen kan Oerol dit jaar meemaken.”

 

Maximaal 50 bezoekers en anderhalve meter
De capaciteit is aangepast, waardoor minder bezoekers dan normaal kunnen genieten van het programma op het eiland. Oerol volgt de ‘routekaart coronamaatregelen’ van de overheid en gaat uit van de situatie ‘zorgelijk’ ten tijde van het Festival van 11 t/m 20 juni. Bij alle programmaonderdelen mogen maximaal 50 bezoekers tegelijk aanwezig zijn en de anderhalve meter tussen huishoudens zal worden gewaarborgd. Door de lagere capaciteiten krijgt de bezoeker gegarandeerd intieme voorstellingen en concerten.

 

Toegangsbandjes en kaartverkoop
Oerol heeft in overleg met de instanties ervoor moeten kiezen om alle programmaonderdelen via kaartverkoop aan te bieden. Ook voor de horeca van Oerol moet worden gereserveerd. Alle tickets worden dit jaar voorafgaand aan het Festival verkocht. Wanneer een bezoeker geen toegangsbandje en tickets heeft kunnen bemachtigen, betekent dat geen Oerolprogramma. Het aantal toegangsbandjes is dit jaar aan een maximum gebonden.

 

Coronaprotocol
Samen met de gemeente Terschelling wordt een coronaprotocol geschreven. De Oerol locaties worden ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM, zodat een zo veilig mogelijke omgeving wordt gecreëerd voor bezoekers, artiesten en medewerkers. Het protocol is te lezen op oerol.nl, en zal steeds geactualiseerd worden wanneer omstandigheden of maatregelen veranderen.

 

De vergunningaanvraag is in behandeling bij gemeente Terschelling. Oerol Festival 2021 vindt dit jaar plaats van 11 – 20 juni 2021 op Terschelling en op Het Imaginaire Eiland. Meer informatie is te vinden op oerol.nl.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK