UITgelicht wellness september

Bewust Haarlem – Een selectie uit de agenda:

Dinsdag 4 september | 19.30-21.30
Zelf aan de slag met Homeopathie
In deze cursus leer je in drie bijeenkomsten wanneer je welke middelen kunt inzetten. Aan de hand van voorbeelden oefenen we met het maken van een keuze uit de 37 middelen die in de Homeopathische EHBO-kit zitten.
Jolanda Velgersdijk, Haarlem

Woensdag 5 september | 19.00-20.30
Cursus Mindful Run in de Kennemerduinen
Mindful Run combineert hardlopen met mindfulness en ademhalingstechnieken. Leer in vijf weken bewust en ontspannen hardlopen en ervaar meer energie door gerichte ademhalingstechnieken.
Betty van Zoelen, Bloemendaal

Zaterdag 8 september | 10.30-15.00
Mindful wandeling bij de Oosterplas
Regelmatig worden wij afgeleid door gedachten of gesprekken waardoor de natuur niet volledig tot ons komt. Deze stiltewandeling daagt je uit contact te maken met de natuur en de voedende kracht van de natuur toe te laten.
Richard Buijtenhek, Bloemendaal

Dinsdag 11 september |  18.30-19.45
Cursus Ontspannen door Stress te Transformeren
Hoe kunnen we het contact met onszelf terugkrijgen? Wat kunnen we doen om werkelijk vrij te worden? Deze cursus biedt alle gereedschap om het contact met jou innerlijke natuur te herstellen.
Els Gielens, Haarlem

Zaterdag 15 september | 14.00-17.00
Even-helemaal-bijkomen: Restorative Yoga en Yoga Nidra
Je leert je lichaam op een eenvoudige bewuste manier te ontspannen. Door herstellende, restoratieve houdingen te doen kan je dieper ademen en ontspannen. Tevens ervaar je een heerlijke Yoga Nidra (liggende meditatie) oefening.
Diana Aben, Haarlem

Woensdag 19 september | 18.45-19.45
Cursus leren mediteren
Kennis maken met Zen meditatie? Doe dan mee met deze 5 introductie avonden! Met Zen Meditatie richten onze aandacht naar binnen en ontdekken de grenzeloze ruimte van onze eigen geest.
Tine Proper, Haarlem

Zaterdag 29 september | 10.00-11.30
Training: Zelfvertrouwen en grenzen stellen
Een training voor meer zelfvertrouwen en autonomie, voor als je steviger in je schoenen wilt staan, beter je grenzen wilt aangeven en gezondere keuzes wilt maken.
Irma Noteboom, Haarlem

Zondag 30 september | 10.00-16.30
Systemisch Lichaamswerk en Ziekteopstellingen
Een liefdevolle aanraking brengt ons thuis in ons lichaam. Deze dag is voor iedereen die dieper wil voelen in zijn/haar lichaam, de taal van het lichaam wil leren verstaan en contact wil maken met terugkerende patronen, gezondheidsklachten of ziekte.
Stefanie Bussing, Haarlem

Voor meer informatie en de complete agenda, kijk op www.bewusthaarlem.nl

Helende Geluiden viert 5 jarig bestaan groots!!

In september bestaat stichting Helende Geluiden 5 jaar en om dit te vieren organiseert zij 2 prachtige wereldmuziekconcerten in Haarlem, waarvoor 4 Indiase grootmeesters naar Nederland zullen komen. De naam “Helende Geluiden” hebben we 5 jaar geleden gekozen omdat we zoveel mogelijk authentieke  wereldmuziek wilde programmeren. Met een fijne groep vrijwilligers is dat goed gelukt.

Op zondag 23 September komt de wereldberoemde Indiase Bansuri speler Rakesh Chaurasia naar het Lichthuis in Haarlem. Vorig jaar speelde Rakesh nog met tabla grootmeester Zakir Hussain in een uitverkocht ‘gebouw aan het IJ’ in Amsterdam, nu komt hij prachtige Indiase raga’s spelen in Haarlem. Rakesh Chaurasia is magistraal fluitist op de Indiase bamboefluit. Met zijn betoverende spel ontlokt Rakesh Chaurasia – gelijk ooit Krishna – het hele scala van de meest pure natuurtonen aan de ontwapenende eenvoud van de bansuri. De ritmische begeleiding op de tabla is  in handen van Sandip Bhattacharya.
zondag 23 September 2018 20.00 – 22.00 (inloop vanaf 19.30, uitloop tot 22.30)
Zondagmiddag 30 September        Pandit Alok Lahiri &  Parthasarathi Mukherjee
Indiase traditionele klassieke muziek van wereldklasse
Muzikale grootheid maestro (Pandit) Alok Lahiri behoort tot de meest vooraanstaande klassieke musici van India. De betoverende klanken van zijn sarod weerspiegelen in een even dynamisch als subtiel evenwicht zowel melodische bezieling als de in generaties overerfde traditionele kennis. De oorspronkelijke en steeds originele schoonheid van zijn spel voert de luisteraar mee langs lyrische vergezichten en overrompelt met intrigerende ritmes. Alok wordt begeleiding op de tabla door tabla-meester Parthasarathi Mukherjee onnavolgbaar in klankrijke cycli.
zondag 30 September 2018
15.00 – 17.00 (inloop vanaf 14.30, uitloop tot 17.30)

Het Lichthuis
Vergierdeweg 456, Haarlem
Entree volwassenen: € 25,00,- aan de deur, in de voorverkoop entree € 22,50 Haarlem Pas / CJP € 20,00
Kaarten te verkrijgen via www.helendegeluiden.nl  en ook verkrijgbaar bij Ananda, Gierstraat 8 Haarlem

Reward-Beauty Salon 
Werkt met natuurlijke producten die snel een kans op verschillende allergieën verminderen. Onze behandelingen zijn zeer geschikt voor dames en heren en omdat onze producten 100 % plantaardig, 100% natuurlijk, tot 98% biologisch en niet getest op dieren zijn. Ben je op zoek naar ontspanning midden in de drukte van de stad en wil je meer dan alleen Facial ben je hier op het goede adres. Salon Reward- Beauty is juist om die reden een samenwerking met Water & Vuur Sauna Centre Haarlem opgestart. Uiteraard kan iedereen die behoefte heeft om zichzelf bij de schoonheidspecialiste te laten verwennen van harte welkom, ook niet-sauna gasten!

Salon Reward-Beauty
in Water & Vuur Sauna Centre Haarlem
Jansweg 50, Haarlem
reserveren en meer info: T 06 46257367 en via www.watervuur.nl

Siam Spa & Massage – NIEUW IN HAARLEM
Siam, de salon voor Thaise gezondheids- en relaxmassage is een nieuwe aanwinst voor Haarlem centrum. De ontvangst is bijzonder vriendelijk en hartelijk. Siam heeft kamers voor één of twee personen, en een familieruimte. Geniet van de vakkundige Thaise massages, half of heel uur. Geen erotiek en niet duur. Ook de enorm goed werkende en rustgevende stone-massge is mogelijk. Hiervoor wel even 20 minuten van te voren reserveren ivm het opwarmen van de stenen. In een aparte behandelruimte is er ook een douche-stoomcabine, speciaal voor scrub-behandelingen of stoommassagecombinaties. Kom genieten van een heerlijke massage bij Siam Haarlem samen met uw vrienden, vriendinnen en/of familie. Een afspraak maken is niet noodzakelijk maar is wel aan te raden om teleurstellingen te voorkomen. Station Haarlem is minder dan 10 minuten lopen. Parkeergarage Haarlem Raaks is op 2 minuten afstand. Siam heeft nog geen PIN apparaat. Voorlopig alleen contante betaling! Een aanrader om snel weer helemaal tot rust te komen!

Siam Spa & Massage
dagelijks geopend van 11.00 – 20.00 uur
Gedempte Oude Gracht 19, Haarlem
T 023 5747605 M 0633821888
www.siamhaarlem.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »