Voedsel van morgen in Nemo Science Museum

Wat ligt er in 2050 op je bord? Waar komt dit voedsel vandaan? En hoe wordt het gemaakt? Plofinsecten in het schap van de supermarkt, een hamburger van kweekvlees of eten in poedervorm op basis van je DNA-profiel. Het klinkt misschien nog ver weg, maar met de uitdagingen die een groeiende wereldbevolking en klimaatverandering met zich mee brengen is een andere houding ten opzichte van voeding nodig.

 

Wetenschappers, voedseltechnologen, designers, foodstartups, filosofen en producenten kijken daarom naar nieuwe manieren om het verbouwen én consumeren van ons eten mogelijk te maken. Hun beste ideeën en producten zijn te zien in de nieuwe tentoonstelling Voedsel van morgen die van 10 juli t/m 6 oktober te bezoeken is in De Studio van NEMO Science Museum. De nieuwe locatie bevindt zich op het naastgelegen Marineterrein.

In de tentoonstelling Voedsel van morgen neemt NEMO Science Museum, in samenwerking met Next Nature Network, bezoekers mee op voedselreis. Aan de hand van de scenario’s plantaardig, dierlijk en functioneel voedsel krijgen bezoekers een kijkje in de toekomst van insecten, kweekvlees, GMO, Biotech, plantaardige alternatieven, alternatieve kweekmethoden, voedsel als medicijn en nieuwe sensorische voedselbeleving.

Food designer Chloé Rutzerveld, fellow bij Next Nature Network, stelde de tentoonstelling samen. Rutzerveld is zelf ontwerper van de Future Food Formula-installatie waarbij bezoekers een groeirecept kunnen maken om een toekomstgewas te ontwerpen. Er wordt verder samengewerkt met verschillende partijen uit binnen- en buitenland, waaronder filmmaker Matthijs Diederiks die een inkijkje geeft in de wereld van de functionele voedingsmiddelen waarop hij een jaar heeft geleefd en ontwerper Ira van Eelen, dochter van kweekvleesuitvinder Willem van Eelen, die in samenwerking met de universiteit van Bath laat zien hoe kweekvlees gemaakt wordt.

 

 

Extra activiteiten op woensdagavond

Op woensdag is de tentoonstelling ook in de avond geopend. Dan kan publiek naast een bezoek aan de tentoonstelling deelnemen aan extra lezingen, documentaires, workshops en proeverijen zoals een geurworkshop, zelf een toekomstrecept samenstellen en het antwoord op de vraag kun je proeven zonder te eten?

 

 

De Studio

De tentoonstelling Voedsel van morgen vindt plaats in De Studio, de extra locatie van NEMO Science Museum op het naastgelegen Marineterrein. De Studio biedt NEMO de ruimte om zijn programma’s uit te breiden en functioneert tegelijkertijd als een laboratoriumomgeving. NEMO zal er samen met inhoudelijke partners en met het publiek, op de voor NEMO kenmerkende laagdrempelige en interactieve manier, nieuwe tentoonstellingen en programma’s bedenken, testen en toepassen. Het programma in De Studio richt zich, anders dan de programma’s in het naastgelegen familiemuseum, op een volwassen publiek en gaat de impact van technologische ontwikkelingen op onze eigen leefomgeving. Voedsel van morgen bijt het spits af in deze nieuwe testomgeving.

 

Tentoonstelling: Voedsel van morgen

Wanneer: 10 juli t/m 6 oktober 2019 

Locatie: De Studio van NEMO Science Museum op het Marineterrein, Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A, 1018 JA Amsterdam 

Prijs: €7,50

Info: www.nemosciencemuseum.nl/voedselvanmorgen

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »