HET HELE JAAR NAAR HET STRAND – PERMANENT NAAR DE STRANDTENT

 

UITkrant Haarlem nam de kust van Scheveningen tot en met Bergen aan Zee in vogelvlucht onder de loep en vond maar liefst 27 permanente strandpaviloens.

In Noordwijk en Scheveningen kent men het al jaren, maar nu raakt ook het noordelijke gedeelte van de Hollandse kustlijn steeds meer in de ban: de permanente strandpaviljoens blijven als paddestoelen uit de grond schieten! Goed nieuws dus voor de liefhebbers in onze regio, waar de strandtentjes voorheen aan het eind van de winter snel werden opgebouwd, zodat de zonaanbidders van de vroege lente tot de aanstormende herfst de hele dag konden genieten van het buitenfeest in en rond de vaak vrolijke houten kantines, omgeven door wat schotten en ‘bakken’. In deze bakken kon men zich uit de wind laten bedienen en liggen zonnen in een gehuurde strandstoel of ‘bedje’. Op het benedenstrand werd er tot aan het zeewater ook geserveerd en stoelen en bedden verhuurd. Er werd niet echt veel anders geserveerd dan sterke drank, koud bier, een paar wijnen, fris, ranja, yoghurt met vruchten, ijsjes voor de kinderen, een broodje worst, een kroket of bal gehakt.

Vandaag de dag arriveert men – los van de dagjesmensen – en masse pas tegen borreltijd, om na het dineren weer op te stappen. En dat kan het hele jaar door bij de permanente strandtent, die overigens ook in de ochtend en de middag geopend is voor koffie of een een kleine kaart voor de strandwandelaars. De kwaliteit ligt inmiddels vaak vele malen hoger dan voorheen. Het broodje worst week al veel eerder voor biologische goede wijnen, verse oesters en velerlei culinaire hoogstandjes uit verschillende culturen.

1. Hemingway Beach Bergen
2. Paviljoen Zeezicht Castricum
3. Paviljoen Zomers Castricum
4. Paviljoen Zeezicht IJmuiden
5. Strandpaviljoen Beach Inn IJmuiden
6. ZILT aan Zee IJmuiden
7. Paviljoen Zuidpier IJmuiden
8. San Blas Bloemendaal
9. Thalassa Zandvoort
10. Club Nautique Zandvoort
11. Tijn Akersloot Zandvoort
12. Beachclub no5 Zandvoort
13. De Haven van Zandvoort
14. Bernie’s Beach Zandvoort
15. Nederzand Langevelderslag
16. Alexander Beachclub Noordwijk
17. Lodge Noordwijk
18. De Zeemeeuw Noordwijk
19. Beachclub O Noordwijk
20. BLU Beach Noordwijk
21. Breakers Beachhouse Noordwijk
22. Paal 14 Katwijk
23. De Waterreus Scheveningen
24. Solbeach Scheveningen

 Restaurant San Blas
Een vast strandpaviljoen op Bloemendaal aan zee én het hele jaar geopend

San Blas is elke dag geopend vanaf 9:00 of het nu slecht of mooi weer is, het is altijd genieten. Na een lange strandwandelingen opwarmen bij de openhaard met een lekker kopje koffie en huisgemaakte appeltaart of buiten op ons grote terras met heerlijke loungemogelijkheden als de zon even doorkomt! San Blas heeft een uitgebreide menukaart en serveren ook elke week verschillende gerechten buiten de kaart om. Het geven van een feest of borrel, trouwen of een barbecue het behoort allemaal tot de mogelijkheden bij San Blas.
www.sanblas.nl

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »