Ambacht in Beeld in Rotterdam

Van 7 tot en met 9 december ben je van harte welkom tijdens het eerste Ambacht in Beeld Film Festival in Rotterdam! Drie avonden lang kun je in Theater Zuidpleinterecht voor de beste internationale documentaires over ambachtelijk meesterschap. Bij elk programma is een maker of kenner uit Rotterdam aanwezig voor een verdiepend nagesprek.

Een overzicht van het programma vind je in deze nieuwsbrief – met een klik op de afbeeldingen krijg je de trailer van elke film te zien. Tickets zijn verkrijgbaar via onze website: www.ambachtinbeeldfestival.nl

 

Negen ambachtslieden die wonen en werken op het prachtige eiland Gabriola in Canada, onder wie een goudsmid, een botenbouwer, een bakker, een glasblazer, een gitaarbouwer en een keramist, worden een jaar lang gevolgd door filmmaker Phillip Vannini in A Time for Making.

Na afloop van de film praten we met glasblazer Selma Hamstra.

Maandag 7 december om 18.30 uur – tickets en meer informatie vind je hier.  

 

Gautier deBlonde maakte een indrukwekkende, verstilde documentaire over kunstenaar Ron Mueck, bekend van zijn hyperrealistische sculpturen, van klein tot immens groot. We vertonen Still Life – Ron Mueck at Work op maandag 7 december om 21.00 uur.

Na afloop van de film gaan we in gesprek met Sofía Hernández Chong Cuy, directeur fka Witte de With/ Kunstinstituut Melly.

Voor tickets en meer informatie: zie hier

 

Op dinsdag 8 december openen we de avond om 18.30 uur met The Last Stitch, het portret dat Alfred Sung maakte van zijn ouders, kleermakers in Hong Kong, die migreren naar Canada.

Vervolgens praten we na met modeontwerper Joline Jolink, voor wie ambacht en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Voor tickets en meer informatie, zie hier.

 

Dinsdagavond 8 december is om 21.00 uur de feel good documentaire uit de Caraïben Vanishing Sail van Alexis Andrew te zien. Hij volgde scheepsbouwer Alwyn Enou, die in een laatste poging het vak door te geven aan zijn zoons aan een nieuwe zeilboot begint.

Voor het nagesprek ontvangen we Bart Vermeer en Angelique van Haeren, restaurator en projectleider bij de grootse restauratie van het rijnschip de Hugo Grotius (1883).

Tickets en meer informatie zijn hier te vinden.

 

Woensdag 9 december om 18.30 uur is de documentaire Carving the Divine te zien. In deze film belicht Yujiro Seki de opleiding en het werk van hedendaagse Busshi, houtsnijders die volgens 1400-jaar oude traditie Buddha beelden vervaardigen.

Na afloop gaan we in gesprek met Amanda Brandellero, hoofddocent en onderzoeker aan de Erasmus School of History, Culture and Communication.

Tickets en meer informatie: zie hier.

 

Op woensdag 9 december om 21.00 uur sluiten we af met de geweldige documentaire Carmine Street Guitars van Ron Mann. Een prachtige film vol live muziek. Rick Kelly en Cindey Hulej bouwen gitaren van hout uit oude hotels, bars, kerken en andere lokale gebouwen. Op maat en met de hand. Hun instrumenten zijn geliefd bij artiesten als Bob Dylan, Lou Reed, Patti Smith, Jim Jarmusch en vele anderen.

Na afloop spreken we met gitaartechnicus Robin Baard (werkt o.a. met Waylon en Di-rect).

Tickets en meer informatie vind je hier

 

 

Openingsfoto: Bram Kloos Photography / Ambacht in Beeld Festival.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK