Amsterdam Spanish Film festival

Het Amsterdam Spanish Film festival bestaat 10 jaar! Van 12 tot en met 21 april keert ASFF terug voor de jaarlijkse viering van de Spaanse cinema.

 

Dit jaar vindt het festival plaats op zes verschillende locaties: LAB111, Pathe Tuschinski, Eye Filmmuseum, Het Documentaire Paviljoen en voor het eerst in Filmkoepel Haarlem en Cinema Amstelveen. Het programma bestaat voornamelijk uit Nederlandse premières, samengesteld uit een aantal bijzondere films die een geweldige run hebben gehad op internationale festivals en een scala aan verschillende thema’s en maatschappelijke kwesties behandelen. Het festival presenteert een spannende line-up vol internationale gasten, speciale evenementen, Spaanse muziek en gastronomie.

Het festival begint met twee premières op de openingsavond van 12 april bij Pathé Tuschinski:

DISCO, IBIZA, LOCOMIA, met acteur JAIME LORENTE, bekend van zijn uitstekende optredens in “La Casa de Papel” (Money Heist) en “Elite.” Jaime heeft zich bij de ASFF 2024-familie aangesloten om deze film te presenteren, gevolgd door een nagesprek voor het publiek. Daarnaast zal origineel Locomia-bandlid GARD PASSCHIER de première in zijn thuisland bijwonen. Gard en Jaime zullen na de première een vraag- en antwoordsessie leiden, waarin ze de wilde dagen op het eiland en het contrast tussen fictie en realiteit op Ibiza in de jaren 80 bespreken.

De tweede film voor de Opening: TE ESTOY AMANDO LOCAMENTE (Love & Revolution) is een brutale strijdlustige komedie over een toegewijde Sevilliaanse moeder die, na de coming-out van haar zoon, besluit te vechten voor LGBT+ rechten in de jaren ’70… toen homoseksualiteit nog een misdaad was in Spanje. Regisseur Alejandro Marín breekt door met deze vermakelijke, oprechte komedie die traditionele taboes opzij scheurt en het recht op liefde verdedigt. Regisseur ALEJANDRO MARÍN en artiest LA DANI zullen de première bijwonen.

Na de premières worden Spaanse drankjes & jamón ibérico geserveerd om je te verwelkomen op het festival! Bijkomend hoogtepunt: de film “ON THE GO” op zaterdag 20 april om 21.30 uur in het Eye Filmmuseum. En om feestelijk af te sluiten presenteert het festival een speciale Closing Night: This Excessive Ambition VRIJDAG 21 APRIL OM 20:30 uur in PATHE TUSCHINSKI. Ter afsluiting van het festival presenteert aanstormend talent en Latin Grammy-winnaar C. TANGANA de documentairefilm ‘This Excessive Ambition’.

 

WWW.AMSTERDAMSPANISHFILMFESTIVAL.COM

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK