Filmfestival over de Zaanse Industrie in de Stoomhal

Voor het tweede achtereenvolgende jaar presenteert IFIKZ in Pakhuis Hollandia – De Stoomhal  te Wormer een filmprogramma met prachtige oude opnames over het leven en werken in de Zaanse industrie: Industrie & Samenleving.

 

Niek Mannes (voorzitter Videoclub Zaanstreek Noord) zegt hierover in Aktief:

‘We hebben in verschillende filmarchieven mooie films gevonden over de Zaanstreek die heel goed passen bij het thema “Industrie en Samenleving”. Deze korte filmpjes zijn gemonteerd tot drie boeiende filmprogramma’s van een uur die een goed beeld geven van de Zaanstreek, de industrie en de mensen die er werken. Het filmfestival is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de Zaanstreek.’ Je krijgt dus een kijkje achter de schermen en het verhaal achter de industrie waar je zelf misschien wel dagelijks voorbij rijdt zonder er verder aandacht aan te schenken.

 

De 3 voorstellingen zullen overigens beginnen met een prachtige diashow van alle beelden van onze grote buitenexpositie “Gezichten van de Zaanse industrie” die vanaf morgen buiten in de Zaanstreek te zien is.

 

Kijk op de website van IFIKZ voor meer info www.ifikz.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK