klimaat-thriller ‘HITTE’

Extreem hete zomers komen steeds dichterbij, ook in Nederland. Filmmaker Martijn Winkler geeft ons een voorproefje van een mogelijk toekomstscenario met de klimaat-thriller ‘HITTE’, waarvan de opnames plaatsvonden tijdens de hittegolfweek van augustus 2020 in Amsterdam Noord. Tijdens de Talkshow HITTE op 25 augustus gaan de makers, hoofdrolspelers en wetenschappers in gesprek over de impact van een plotselinge, extreme hittegolf op mensen in een stad. De serie staat in de top 3 van meest bekroonde en geselecteerde webdramaseries wereldwijd.

 

Talkshow HITTE in Tolhuistuin

Samen met acteurs Luca Hollestelle en Anouar Ennali, regisseur Martijn Winkler, producent Mandy Lim, klimaatwetenschapper Dim Coumou en hitte-expert Madeleen Helmer van het Klimaatverbond gaan we in gesprek over de serie. We bespreken aan de hand van videofragmenten uit de serie hoe de stad Amsterdam zich voorbereid op een veranderend klimaat, en wat de kunst- en cultuursector daarin kan betekenen. De presentatie is in handen van Bahram Sadeghi. Klik hier voor meer informatie over de talkshow

 

Webserie HITTE

In de zenuwslopende rampenserie HITTE raken Anouk, Sam en Wes verwikkeld in de strijd van leven op dood tegen de hitte. Want wat doe je als de wereld te warm wordt om op te leven? Sneller dan ze het voor mogelijk hielden, moeten ze belangrijke keuzes maken om een extreme en vernietigende hittegolf in Nederland te kunnen overleven. De serie kijkt de klimaat-apocalyps recht in de ogen, maar toont ook verhalen van hoop over hoe de mens beter kan zijn dan de mensheid.

 

HITTE is de nieuwste webdramaserie van Martijn Winkler; maker van #tagged en winnaar van de Rose d’Or 2019, de meest prestigieuze prijs wereldwijd voor het genre. Voor de serie deed Winkler uitgebreide research. Hij voerde tal van gesprekken met relevante experts en vooraanstaande klimaatwetenschappers van de Vrije Universiteit en het KNMI. De geconsulteerde wetenschappers – gespecialiseerd in klimaatverandering en hittegolven – achten het scenario dat de serie schetst plausibel, zelfs ‘waarschijnlijk’ binnen 10 jaar. De serie is gemaakt door VERTOV, i.s.m. EO en Warming Up voor NPO3.

 

De serie is te zien via www.hitteserie.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK