Livestreams in het hele land met bijzondere gasten tijdens het Cinekid festival

Cinekid, het grootste kinderfilmfestival van de wereld, presenteert deze herfstvakantie twee weken lang vanuit tien festivallocaties waaronder Haarlem dagelijks een live programma met een premièrefilm of serie. De livestreams maken het mogelijk dat ondanks corona kinderen in heel Nederland gelijktijdig een feestelijke première met bijzondere gasten samen kunnen beleven. Ze proeven mee met een interactieve kookworkshop bij de film De Schooltuin of krijgen samen met de acteurs uit de nieuwe Nederlandse serie Rudy’s Grote Kerstshow dansmoves onder de knie. Op alle festivallocaties kunnen nieuwsgierige kinderen en hun ouders naast films ook interactives ervaren en workshops volgen. De kaartverkoop voor het hele Cinekid-programma is nu gestart via www.cinekid.nl 10 oktober tot en met 16 oktober, regio Noord: Filmschuur Haarlem
 

10 oktober
De Schooltuin (Regie: Mark Verkerk) is een documentaire door de ogen van een groep kinderen die zelf groenten verbouwen in hun schooltuin.
Extra: Chef-kok Joris Bijdendijk geeft een kookworkshop om je vingers bij af te likken.
 
11 oktober
The Crossing (Regie: Johanne Helgeland) is een spannend oorlogsavontuur uit Noorwegen over vier kinderen die op de vlucht zijn.
Extra: Een interactieve quiz met belangrijke stellingen over vrijheid en vluchten.
 
12 oktober *
Getekend voor het leven (Regie: Quinty Misiedjan) is de persoonlijke film van YouTuber Quinty Misiedjan die op pad ging voor War Child en laat zien hoe kinderen kind blijven in een omgeving van oorlog.
Extra: Q & A met filmmaker Quinty Misiedjan.
 
13 oktober *
Marona (Regie: Anca Damian) is een fantasievolle animatiefilm over het snoezige straathondje Marona.
Extra: Inleiding door filmmaker Anca Damian met na afloop van de film tips en tricks van prijswinnende animator Sjaak Rood.
 
14 oktober *
Sune’s keuze (Regie: Jon Holmberg) is een razendsnelle Zweedse actiekomedie over de hilarische Sune die enorme keuzestress heeft.
Extra: De Grote Dilemma Quiz! Voor altijd poep aan je schoenen of voor altijd zweethanden?
 
15 oktober *
Calamity (Regie: Rémi Chayé) is een animatiefilm en de openingsfilm van Cinekid over de stoere Martha ‘Calamity’ Jane die haar eigen plan trekt in de tijd van het Wilde Westen.
Extra: Inleiding door de Franse prijswinnende regisseur Rémi Chayé en na afloop een gesprek met stoere grensverleggende kinderen.
 
16 oktober
Rudy’s Grote Kerstshow (Regie: Anna van der Heide en Nicole van Kilsdonk) is een gloednieuwe kinderkerstserie over de jonge popster Rudy, die per ongeluk wordt ontvoerd.
Extra: Leer de dansmoves uit de officiële videoclip van de acteurs uit de serie onder wie Rudy (Kylian) zelf.
 
*Deze livestreams zijn ook gelijktijdig te zien via Cinekid Play, het nieuwe online platform van Cinekid. Kijk op: www.cinekid.nl

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK