Kijk achter de schermen van Teylers Museum

Heb je altijd al eens in de historische bibliotheek van Teylers Museum willen kijken? Of op de waszolder van Pieter Teylers Huis? Of wil je de papierrestaurator het hemd van het lijf vragen over hoe het is om dagelijks te werken met kwetsbare tekeningen van Michelangelo en Rembrandt? Voor Vrienden van Teylers Museum behoort dit tot de mogelijkheden. Zij krijgen regelmatig een kijkje achter de schermen van het oudste museum van Nederland. Zo ook tijdens de Vriendendag op zaterdag 3 juni.

 

Onmisbaar
Carla Voorendonk, hoofd Partners & Begunstigers van Teylers Museum: “De Vrienden zijn onmisbaar voor ons. Met hun bijdragen ondersteunen ze belangrijke restauratieprojecten, zoals bijvoorbeeld de restauratie van de unieke Blaeu Atlas in onze collectie. We kunnen nieuwe aankopen doen en spannende activiteiten voor jong en oud organiseren. Mede dankzij hun bijdrage kunnen onze dromen gerealiseerd worden. De Vrienden zijn ook een klankbordgroep: hun inzichten zijn vaak heel inspirerend. Er zijn mensen bij die hier als kind al kwamen met hun opa en oma en nu met hun eigen kleinkinderen komen, maar ook jongere mensen die verslingerd zijn geraakt aan de verhalen van Teylers. Vriend van het museum worden kan al vanaf € 45 per jaar en daarmee doe je ook nog eens iets goeds. En je krijgt er iets voor terug.”

 

Activiteiten
De Vriendendag is een van de extra’s voor Vrienden. Naast de speeddates met medewerkers die de verhalen over hun werk en de collectie vertellen, zijn er op 3 juni onder andere minicolleges en interviews in de prachtige Gehoorzaal. Dit jaar zijn (klein)kinderen ook van harte welkom, speciaal voor hen zijn er extra workshops. Verder worden Vrienden jaarlijks uitgenodigd voor private views van nieuwe tentoonstellingen, ontvangen ze het tijdschrift Teylers Magazijn en is er de mogelijkheid om mee te gaan met een excursie naar een andere stad. Meer informatie over de Vriendendag en Vriend worden is te vinden op teylersmuseum.nl

 

Foto Conservator Marleen Ram vertelt meer over de tekeningen van Goltzius. © Stephanie Driessen

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK