TOPSTUKKEN VAN HET FRANS HALS MUSEUM

Het Frans Hals Museum is het kunstmuseum van Haarlem. Hier vind je de grootste collectie schilderijen van Frans Hals ter wereld naast werk van andere beroemde Haarlemse kunstenaars zoals Judith Leyster, Cornelis van Haarlem en Jacob van Ruisdael. Maar je ontdekt er ook een rijke verzameling kunst van 1880 tot nu, waaronder werk van Piet Mondriaan, Charley Toorop, en Rineke Dijkstra. Ontmoet 16de en 17de-eeuwse, moderne en hedendaagse kunst in de oude binnenstad van Haarlem.

 

Frans Hals
Frans Hals behoort met Rembrandt en Vermeer tot de meest beroemde en vernieuwende schilders van de Hollandse 17de eeuw. Zijn vlot geschilderde, levendige (groeps)portretten van échte mensen inspireren al eeuwenlang bezoekers én andere kunstenaars. Bekende moderne kunstenaars zoals Manet en Van Gogh reisden zelfs naar Haarlem om zijn groepsportretten van schutters en regenten te bewonderen.

 

Kunst kijken in Haarlem
Je vindt het Frans Hals Museum op een historische locatie in de oude binnenstad van Haarlem. Aan het Groot Heiligland ligt het 17de-eeuwse oudemannenhuis met sfeervolle museumzalen, intieme regentenkamers, een 18de-eeuws poppenhuis en een prachtige binnentuin. Hier zie je naast de beroemde schilderijen van Frans Hals ook andere oude, moderne en hedendaagse kunst. Waan je even terug in de tijd op de plek waar Frans Hals zelf ook moet hebben rondgelopen.

 

Portretten
De collectie van het Frans Hals Museum blinkt uit in portretten. Frans Hals was een echte portretschilder, maar ook andere Haarlemse kunstenaars zoals Judith Leyster schilderden volop portretten. Ook bij moderne en hedendaagse kunstenaars zoals Isaac Israels, Leo Gestel, Charley Toorop en Sarah Lucas, is het portret geliefd.

Ontmoet 16de en 17de-eeuwse, moderne en hedendaagse kunst in de Topstukken van het Frans Hals Museum.

 

Voor kinderen
Kom gluren in het poppenhuis en ga zelf op ontdekking met de gratis speurtocht. Doe iedere schoolvakantie mee met de schilderworkshop of de kindertour.

 

Museumcafé Cleeff Frans Hals
Geniet samen van heerlijke koffie en huisgemaakte lunch en taart, binnen én buiten op het terras in de patio.

 

Winkel
In de vernieuwde museumwinkel vind je verschillende boeken, ansichtkaarten, posters en cadeaus voor jong en oud.

 

Gratis audiotour
Ontdek de topstukken van het Frans Hals Museum met de gratis audiotour. Deze audiotour neemt je in je eigen tempo mee langs de meest bijzondere werken uit de collectie. De gratis audiotour is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans en Duits.

 

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag: 11 – 17 uur | Maandag gesloten

 

Frans Hals Museum Haarlem
Groot Heiligland 62
franshalsmuseum.nl

 

Foto Speurtocht in het Frans Hals Museum, Haarlem © Dave.Amsterdam

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK