Tropenmuseum Amsterdam in februari en maart

Ondanks de coronamaatregelen is er in de musea voldoende ruimte voor allerlei activiteiten en workshops bij de tentoonstellingen. En in de voorjaarsvakantie bieden we een programma met workshops en activiteiten voor het hele gezin. Op de site van de musea vind je de actuele informatie en kun je je kaartje reserveren.

De musea bieden zo alle ruimte om op een veilige manier met een open blik de wereld van toen én nu te leren kennen. Kijk hieronder voor een compleet overzicht van de exposities en activiteiten bij het Tropenmuseum in Amsterdam.

 

HEALING POWER – Winti, sjamanisme en hekserij – NIEUW
vanaf 18 februari 2021
Als je niet lekker in je vel zit dan ligt een doktersbezoek voor de hand. Sommige mensen wenden zich echter tot behandelmethodes die terug te voeren zijn op eeuwenoude tradities. Van amuletten, klankschalen en hypnotiserende troms tot sjamanen, heksen en voodoopriesters: het aanbod is enorm. De tentoonstelling HEALING POWER geeft inzicht in verschillende vormen van helende kracht en toont de zoektocht van de moderne mens naar balans tussen lichaam, ziel en geest.

 

BALI – Behind the scenes – LAATSTE KANS
t/m 28 februari 2021
In de expo Bali – Behind the scenes, maak je van dichtbij kennis met de veelzijdigheid van dit Indonesische eiland. Bekend om zijn de indrukwekkende rijstvelden, prachtige tempels, uitgestrekte stranden en perfecte surfscene. Maar er is meer. Ontdek eeuwenoude rituelen die ook vandaag de dag nog springlevend zijn. Krijg meer inzicht in de koloniale geschiedenis van het eiland en verbreed je blik door te kijken door de ogen van belangrijke hedendaagse Balinese kunstenaars. Zij vragen in hun werk aandacht voor wereldwijde vraagstukken zoals de plastic soep en de invloed van het massatoerisme op de Balinese cultuur.

 

HEDEN VAN HET SLAVERNIJVERLEDEN
(semi-permanente expositie)
In deze expositie maak je kennis met actuele erfenissen van slavernij en kolonialisme in Nederland. In 1863 maakte de Nederlandse regering wettelijk een einde aan de Transatlantische slavernij, maar honderden jaren van koloniale overheersing lieten sporen in onze maatschappij na die nog steeds voelbaar zijn. In nauwe samenwerking met wetenschappers, activisten en artiesten ontstond Heden van het slavernijverleden: een tentoonstelling met discussieplatform die de verhalen van tot slaaf gemaakten en hun nazaten centraal stelt.

 

FAMILIETENTOONSTELLING SABI SURINAME
(semi-permanente opstelling)
Kom naar Sabi Suriname en kom veel te weten over de band met Nederland, en hoe Suriname met de wereld is verbonden. Reis op een boot door Kusi Kondre en speel het Wat is waar?-spel over wat je onderweg tegenkomt. Maak kennis met de Surinaamse keuken, doe boodschappen in een Surinaamse toko voor een heerlijk Surinaams gerecht. Hoe je in Sabi Suriname komt? Daarvoor moet je diep de grond in, om een geheime wereld te betreden…

 

ACTIVITEITEN
Voorjaarsvakantie – Activiteiten voor het hele gezin
13 t/m 28 februari
In de voorjaarsvakantie kun je in het Tropenmuseum van alles beleven en doen met het hele gezin. Vanwege alle coronamaatregelen kunnen de activiteiten worden aangepast, ga naar de website van het Tropenmuseum voor de actuele informatie en om een kaartje te reserveren.

 

TROPENMUSEUM – AMSTERDAM
Linnaeusstraat 2, Amsterdam
www.tropenmuseum.nl

 

 

Foto: Bali – Behind the scenes – Els Zweerink

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK