WERELDKERSTCIRCUS IN CARRÉ

Na een afwezigheid van precies 1080 dagen viert Koninklijk Theater Carré vanaf woensdag 21 december met een groots programma met zo’n 100 medewerkenden de feestelijke terugkeer van het Wereldkerstcircus. De 36ste editie van deze kersttraditie maakt de zo bejubelde naam van het Wereldkerstcircus meer dan waar. Ook dit jaar staan er wereldrecords en wereldpremières op het programma met vele wereldsensaties!

 

De Gouden Clown – de hoogste circusonderscheiding ter wereld werd op het komende programma toegekend aan Florian Richter, die eigenaar en directeur is van zijn eigen Hongaarse Staatscircus. Florian heeft hier in Carré de legendarische Fredy Knie Jr opgevolgd die twee jaar geleden afscheid nam van de piste. Hij presenteert zijn prachtige grote vrijheidsdressuur met paarden. Net als de familie Knie is ook Florian’s familie actief in de piste. Zo toont zijn 21-jarige zoon Kevin een waar wereldrecord door het programma te openen met de spectaculaire Hongaarse Post waarbij hij maar liefst 25 hard rennende paarden staande op één paard aan de teugels leidt.

Naast deze opening ontpopt de 21-jarige Kevin zich als de nieuwe circusprins van Europa met zijn eigen springplanknummer. Met 11 personen is deze act met duizelingwekkende salto’s en huizenhoge sprongen het grootste springplanknummer in Europa en inmiddels al met Goud bekroond! Een Carré- première, waar in dit programma – naast vele bekroonde vernieuwende top-acts – het klassieke circus hoogtij viert onder meer met een groot Hongaars Jockey nummer van Florian Richter met spectaculaire sprongen en acrobatiek op voortsnellende paarden. Circus in optima forma.

Een clown is traditioneel de ziel van het circus. In Carré maakt Henry “The Prince of Clowns” zoals hij wordt genoemd zijn debuut. Henry is – wat ook een eis is voor een familiefeest- een clown voor jong en oud, waarbij de lach hoogtij viert!

Spraakmakende acts zijn ook altijd een onderdeel van het Wereldkerstcircus. Dit jaar zijn dit o.m. de beeldschone Lucky Hell, de enige grote vrouwelijke zwaardslikster ter wereld. Sensationeel zijn ook de Luna Girls uit Las Vegas met hun spannende luchtacrobatiek waarbij schoonheid en sensualiteit samensmelten.Bijzonder is het optreden van jongleerlegende Kris Kremo. Al ruim 50 jaar schittert hij in de hele wereld. Jarenlang was hij de ster van het Parijse Lido en de topshows in Las Vegas. Kris startte als jongeman zijn carrière door een duo te vormen met zijn vader topjongleur Bela Kremo voordat hij met zijn solo act furore maakte. Nu presenteert hij als Carré première een nieuwe act samen met met zijn eigen zoon Harrison.

Kortom, het wemelt in Carré van internationaal met goud bekroonde acts. Goud wonnen ook de jonge Kolev Sisters met hun prachtige parterre-acrobatiek en het luchtduo Flash of Splash uit Oekraïne dat wereldklasse biedt boven de piste. Zo wordt na meer dan 1000 dagen afwezigheid de terugkeer van het Wereldkerstcircus, hét familiefeest van het jaar.

 

21 december 2022 t/m 8 januari 2023 Koninklijk Theater Carré

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK