BINNENKORT IN DE SCHUUR

De Schuur is een bruisende plek voor cultuur in het centrum van Haarlem. Met een dagelijkse programmering op het gebied van theater, film, dans, talks, woordkunst, dj’s en muziekspecials in het café. Een greep uit het winterprogramma.

 

7 december

SAWDUST SYMPHONY

Korzo / Circustheater

Vakmanschap is meesterschap in deze jongleerperformance vol rondvliegende powertools. De Oostenrijke Sawdust Symphony is een ode aan de doe-het-zelf romantiek.  Power tools als drilboren, schuurmachines en automatische zaagmachines; de performers gaan tot het uiterste om met hun lichaam de machines te bewerken en andersom hebben de gereedschappen hun invloed op de makers. Wie controleert eigenlijk wie? Een enerverende performance voor jong en oud vol fysieke krachtinspanningen, het geluid van handenarbeid én de bewegingskwaliteit van een figuurzaag.

 

7 t/m 28 december

LYRISCH LYNCH

Filmprogramma rondom regisseur David Lynch

Blue Velvet, Lynch / Oz, Wild at Heart, Lost Highway, Mulholland Drive

In december focussen we onze aandacht op het werk van David Lynch, omdat deze ​‘master of weird’ als geen ander weet te spelen met onze verwach­tingen en nog nooit bang geweest is om vernieuwend en vervreem­dend te zijn. Lyrisch Lynch is een programma voor cinefielen die even in het hoofd van de onna­volg­bare meester willen duiken. Dat gaat nooit echt lukken, maar we kunnen het op zijn minst proberen. Lyrisch Lynch bestaat uit vier titels, waaronder de gloednieuwe restau­ra­ties van Mulholland Drive en Lost Highway op 4K en een randprogramma.

 

23 – 30 december

MARIA MARIA MARIA

De Veenfabriek

Deze kerst staat de bekendste moeder ter wereld centraal in de Schuur. MARIA MARIA MARIA is een wonderlijke vertelling vol inspiratie, twijfel, troost en muziek. Daarnaast geniet je van een overheerlijk tweegangen (kerst)diner of lunch. We toveren onze benedenzaal om tot thea­ter­res­tau­rant waar je naast deze voor­stel­ling geniet van een vegetarisch tweegangen (kerst)diner of lunch, gemaakt door Keuken­ge­heimen, inclusief amuse en drankjes.

 

 

12 Januari

BEING WRONG AND HOW TO ADMIT IT

Theater Rotterdam / Zara Bracht

Sorry seems to be the hardest word… Waarom hoor je zo zelden “Het spijt me” uit de mond van een politicus of ceo? Kirsten Mulder speelt een politica die zich in bochten wringt om een verontschuldiging uit haar lijf te wurgen voor gemaakte fouten en geleden leed. De jonge theatermaakster Zarah Bracht onderzoekt in Being Wrong and How to Admit It het fenomeen ‘fouten bekennen’. Geïnspireerd door Yanis Varoufakis’ politieke memoires Adults in the room en de daarin beschreven onmacht van Europese toppolitici om fouten toe te geven.

 

Meer informatie en tickets: schuur.nl

 

Foto: Sawdust-Symphony © Jona Harnischmacher

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK