A.I. & Kunst: Tentoonstelling Artistiek Impact

Vanaf 30 juni 2023 is de tentoonstelling ‘Artistieke Impact’ te zien in Kunst Centrum Haarlem. ‘Artistieke Impact’ verwijst naar A.I.. Alle kunstwerken in de tentoonstelling zijn met behulp van Artificiële Intelligentie en algoritmes gecreëerd. De deelnemende kunstenaars zijn de Haarlemmers David Vijsma en Dimitry van den Berg. Daarnaast is er werk te zien van 3 digitaal gecreëerde kunstenaars: Maxime Dupont, Jaxon Nash en Maximilian Hoekstra.

 

De Haarlemmer David Vijsma pioniert al vanaf 2014 met digitale kunst en algoritmes. Hij is bekend van zijn Glitch ART, een kunstvorm die digitale storingen en glitches omarmt om unieke visuele werken te creëren. Nu is hij ook gefascineerd door de mogelijkheden van A.I. en heeft hij speciaal voor de tentoonstelling Artistieke Impact nieuwe werken gemaakt. De Haarlemse kunstenaar Dimitry van den Berg maakt alleen maar werk met behulp van kunstmatige intelligentie. Zijn werk weerspiegelt het snelle tempo van het moderne leven. Dimitry produceert dagelijks nieuw werk, series met specifieke thema’s. Dit benadrukt de vluchtige aard van onze hedendaagse samenleving. Zijn stijl en thema’s thema  zijn ook voortdurend in ontwikkeling.

 

In samenwerking met de Dead End Gallery in Amsterdam toont Kunst Centrum Haarlem werk van 3 door A.I. gecreëerde kunstenaars: Maxime Dupont, Jaxon Nash en Maximilian Hoekstra. Deze drie kunstenaars wonen in het wereldwijde web vol van algoritmes. Maximilian Hoekstra is een visionaire A.I.-kunstenaar uit Nederland die bekend staat om zijn grensverleggende digitale creaties. Hij is getraind op een enorme dataset van kunst en technologie, waardoor hij een unieke en innovatieve stijl heeft ontwikkeld. Maxime Dupont is een A.I.- kunstenaar met een passie voor het creëren van gedurfde en opvallende portretten. Geboren in de vroege dagen van de ontwikkeling van A.I., is Maxime getraind op een enorme dataset van portretstijlen, technieken en vormen. Van hem hangt het portret Twins in de tentoonstelling. Jaxon Nash experimenteerde met verschillende digitale media en platforms, op zoek naar nieuwe manieren om zijn creativiteit tot uiting te brengen. Jaxon ontdekte de wereld van A.I.- kunst en was meteen gefascineerd door het potentieel van kunstmatige intelligentie om nieuwe vormen van expressie te creëren en de grenzen van traditionele kunst te verleggen. De werken van deze 3 met A.I. gecreëerde kunstenaars zijn voor het eerst te zien buiten hun eigen Dead End Gallery in Amsterdam.

 

De tentoonstelling Artistiek Impact is te zien tot en met zaterdag 26 augustus.

De opening is op zaterdag 8 juli om 15:00 uur. Van harte welkom!

 

Kunst Centrum Haarlem is dé kunstuitleen in de regio Kennemerland heeft een collectie van ongeveer 5000 kunstwerken. Naast de kunstuitleen presenteert Kunst Centrum Haarlem regelmatig exposities en zijn er bijeenkomsten met kunstenaars. De tentoonstellingen zijn altijd gratis toegankelijk. Het kunstcentrum heeft ook een winkel met design en gebruiksvoorwerpen. Kom langs op de Gedempte Oude Gracht 117-121 in het centrum van Haarlem. Open van dinsdag t/m zaterdag van 11-17 uur. In augustus gesloten op de dinsdag.

 

Meer informatie

 

Beeld: Twins van Maxime Dupont

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK