Jazz Stories in Het Rietveld Thuis Theater

The Legends zijn opgericht door trompettist/zanger Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens en leven nog altijd hun passie uit. Het maken van heerlijke muziek en het uitdragen van de mooie verhalen in de jazz. Niet voor niets larderen zij hun optredens met anekdotes of filmbeelden van de jazzhelden van weleer. The Legends gingen de laatste vijf jaar als een wervelwind door de Nederlandse theaters en trokken volle zalen met theatershows over jazzgrootheden als Louis Armstrong, Miles Davis en Billie Holiday. 

 

Speciaal voor het Rietveld Theater keren ze terug naar hun favoriete shows. Shows waarin de muziek, de verhalen en de beelden samensmelten en het publiek meenemen in de hoofden van de legends uit in de jazz.

 

Michael Varekamp wordt tot in het buitenland gelauwerd. Zo ontving hij in Japan de Kobe Award en werkte hij als enige Europeaan met Jazzmobile Inc. in New York. Hij stond op prominente podia zoals Jazz at Lincoln Center en het Koninklijk Concertgebouw. Onlangs trad hij op met Branford Marsalis. Wiboud Burkens werkte o.a. met Candy Dulfer, Chaka Kahn en Leon S. Ware en schreef en produceerde voor Lalah Hathaway.

 

 

PROGRAMMA

 

21 Mei 20.30 Louis!  Een ode aan Louis Armstrong

Een ode aan deze vrolijke grondlegger van de jazz zonder wie ook Prince nooit had bestaan. Louis Armstrong is de jeugdheld van Varekamp. Iconische songs zoals Mac the knife, Summertime en What a wonderful world zullen dan ook niet ontbreken.

 

18 Juni         20.30 Miles!    Een ode aan Miles Davis

Tijdens dit concert staat de jazz van Miles Davis uit de jaren vijftig centraal. Swingend en gebracht met veel ruimte tussen de noten. Miles Davis stond bekend om zijn geniale ingevingen en gepassioneerde levensstijl.  De muziek die hij aanraakte zou daarna nooit meer hetzelfde zijn. Kind of Blue en Ascenseur pour l’Echafaud behoren tot de meest legendarische albums uit de jazz.

 

16 July 20.30 Swingin’ New Orleans!  Een ode aan Louis Prima & Fats Domino

New Orleans! Swingende stad van Streetparades, nachtleven en Mardi Gras. The Legends schetsten in Swingin’ in New Orleans! een beeld van het ruige maar opzwepende leven in het New Orleans van de eerste helft van de vorige eeuw. Een meeslepende avond vol jazz uit de hoogtijdagen van Louis Armstrong, Fats Domino en Louis Prima!

 

 

Promolinks

Louis!

https://youtu.be/ascUlLBQL9k

https://youtu.be/Qvn0cQbMlok

https://youtu.be/7OYSjnMUmis

 

 

Miles!

https://youtu.be/6ycBuUwAQGE

 

Swingin’ New Orleans!

https://youtu.be/_vvGKiBlLEI

 

Kaarten: https://www.rietveldtheater.nl/kaarten-agenda/

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK