Kunst in de Hema: Floor de Bruyn Kops

Helaas zijn veel evenementen voor de Kunstlijn 2020 afgelast. Gelukkig is er toch nog veel kunst te zien, die bedoeld was voor de Kunstlijn. In het hart van Haarlem is de nieuwe Hema geopend: Grote Houtstraat 70, hoek Verwulft.  Floor de Bruyn Kops heeft speciaal voor deze locatie werk gemaakt om tijdens de Kunstlijn te laten zien. Echt Hema.

 

Zoals de Hema een warenhuis is met veel verschillende artikelen, zo is het werk dat Floor laat zien ook heel divers. Ze speelt in op de Hema met collages, ze verwijst ook naar evenementen die tijdens de Kunstlijn zouden plaatsvinden en het thema van de Kunstlijn. Over de Hema maakte ze werk waar het woord dominanter is dan het beeld, zoals in ‘worst en kunst’.

Floor laat een paar werken zien die ze maakte voor de installatie ‘Het hert dat naar waterbeken smacht, psalm 42’ in de Sociëteit Vereeniging Haarlem. Haar rol daarin was verbinding te maken met het werk van de vier andere kunstenaars en de diverse ruimtes over 3 verdiepingen. Een soort bewegwijzering in woord en beeld. De curator en initiatiefnemer voor dit Kunstlijn project is Max Koning. Jammer genoeg gaat dit project niet door en is het verschoven naar de Kunstlijn van  volgend jaar. Een kleine ode aan hem is te zien in de Hema tentoonstelling.

 

 

Het thema van de Kunstlijn is dit jaar Reikwijdte. Haar schilderijen in de Kloostergangen sluiten daar naadloos op aan: ‘De lichtheid van leegte’ met tekst erbij. ook deze tentoonstelling is tijdens het Kunstlijnweekend dicht maar is op werkdagen te zien van 2 tot 28 november van 9.00 -17.00, Grote markt 2.

Ander werk dat te zien is op de tentoonstelling in de Hema komt uit de Japanse serie, de serie Le Bonheur en een aantal stillevens.

 

Vanaf 26 oktober is iedereen van harte welkom bij Kunst in de Hema.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK