KUNSTLIJN 2021

Na een jaar van stilte staat op 6 & 7 november 2021 de stad weer volledig in het teken van hedendaagse kunst. Kunstlijn Haarlem organiseert dan weer het jaarlijkse Kunstlijn-weekeinde, het meest toonaangevende evenement voor hedendaagse kunst in Haarlem en omstreken.

 

Tijdens deze 36e editie van de Kunstlijn zetten zo’n 200 kunstenaars uit Haarlem en omstreken eindelijk hun deuren weer open voor publiek en tonen de resultaten van hun creatieve zoektochten. Kunst lijkt de stad te verlichten. Kunstminners gaan weer op zoek. Niemand vindt hetzelfde. En toch voelen velen de verwondering. Een ‘Verlichte Verdwaling’ die onverwachte en vernieuwde vergezichten brengt en de stad verbindt en laat stralen. 

 

De Kunstlijn biedt een unieke kans om een kijkje te nemen in de allerbelangrijkste plek van de kunstenaar: het atelier. Een vindplaats waarin veel van zijn gedachten en zoektochten hun uiteindelijke vorm krijgen.

 

Naast de open ateliers zijn er vele solo- en groepstentoonstellingen te bezoeken in broedplaatsen, ateliercomplexen, galeries, monumenten, winkels en musea. Laat je bijvoorbeeld verrassen door de tentoonstellingen ‘On-Bepaald’ in het Provinciehuis, ‘Gelijk een hinde die naar waterbeken smacht zo smacht mijn ziel naar U, O God’, psalm 42’ in de Sociëteit Vereeniging en een speciaal voor de Kunstlijn vervaardigd kunstwerk van Soek Zwamborn in de Gravenzaal van het Stadhuis.

Ook is er voor jonge kunstliefhebbers meer dan genoeg te beleven tijdens de KinderKunstlijn. Met de tentoonstelling ‘Meesters in wording’ in Museum Haarlem en een route langs verschillende kunstinstellingen biedt de Kunstlijn een leuk en leerzaam programma voor kids tussen 6 en 12 jaar!

 

Oriënteer je op het kunstaanbod bij de centrale expositie in Kunst Centrum Haarlem. Lees alles over kunstenaars en tentoonstellingen in De Kunstlijner en op kunstlijnhaarlem.nl. En dompel je daarna het hele weekend onder in de kwalitatieve kunst die Haarlem vandaag te bieden heeft!

 

www.kunstlijnhaarlem.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK