“Ode” In memoriam expositie Mieke Mostermans in Galerie De Waag

Van 19 november tot en met 20 december is in De Waag te Haarlem de bijzondere expositie ‘Ode, in memoriam Mieke Mostermans’ te bezichtigen. Zoals de uitnodigingskaart al doet vermoeden is deze in memoriam expositie voor Mieke Mostermans kleurrijk en zeer divers. “Een bonte verzameling Proza, Penseelstreken, Poëzie, Potloodstrepen en Potten van haar hand.”. Een ode aan een groot kunstenares en inspirerende vrouw.  

 

In de expositieruimte van Galerie De Waag is een woonkamersfeer gecreëerd waarin diverse werken van Mieke Mostermans converseren met mode- en textielontwerpen van haar ateliergenote Sarah Maernhoudt. Een ruimte vol verhalen die vertellen over Miekes kunst, liefde voor het leven, verdriet en hoop, tegenslag en de moed om door te gaan. Creatief, authentiek en gedreven tot het onvermijdelijke eind. 

 

Mieke werkte vaak samen met haar goede vriend Luuk Dronkert, grafisch ontwerper en boekbinder. Haar bij velen bekende schervenproject ‘De Scherven zijn Heel’ is daar in boekvorm het resultaat van en te bewonderen in De Waag. Ook één van de hoogtepunten uit het werk van Mieke, haar Kistje met Kleuren, ligt ter inzage in de expositieruimte. 11 boekjes met elk 11 verhalen, gedichten en regels van deze bevlogen kunstenares. 

 

Luuk Dronkert en Sarah Maernhoudt zullen zelf vaak aanwezig zijn tijdens ‘Ode’ om het geëxposeerde werk in verhaalvorm toe te lichten en je mee te nemen in Miekes fascinerende, indrukwekkende belevingswereld.  

 

‘Ode’ is georganiseerd en samengesteld door Luuk Dronkert en Sarah Maernhoudt met de zeer gewaardeerde medewerking van Miekes echtgenoot Robert Vodegel, naaste familieleden en vrienden.  De expositie is te bezichtigen in Galerie de Waag, Spaarne 30 rood, Haarlem, vanaf 19 november 2020 t/m 20 december op donderdag t/m zondag tussen 13:00 en 17:00 uur. De toegang is gratis. 

Voor een verantwoord bezoek worden de Corona-maatregelen in acht genomen.

 

Kijk op www.kzod.nl voor een bijzondere foto-impressie van de expositie.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK