Schilderijen met garens in Kunst Centrum Haarlem

Op de zolder van het kunstcentrum is de tentoonstelling Woven Wonders te zien. Vanaf 19 september tot en met 21 november vind je hier wandkleden, plaids, kussens en shawls van dit baanbrekende textielmerk van Irene van Vliet.

 

Irene van Vliet laat haar creativiteit de vrije loop en met haar werken vertelt ze verhalen die vaak een surrealistisch tintje hebben. Dromerige landschappen en flora en fauna zijn voor haar welkome inspiratiebronnen. “Voor mij is de schoonheid van de natuur een voortdurende beweging van licht, kleur en vorm. In mijn werk probeer ik deze momenten stil te leggen door middel van fotografie en schilderen. Ik schilder eigenlijk met garens’’.

De wandkleden van Woven Wonders hangen als schilderijen aan de muur. De kussens zijn van de hoogste kwaliteit met unieke designs. De plaids zijn zeer exclusief en door de innovatieve weeftechniek dubbelzijdig te gebruiken. Het prachtige kleurgebruik van Irene verrijkt ieder interieur. Al haar textiel in de tentoonstelling is te koop. 

 

 

Van Eindhoven naar Parijs

Eigenaar en ontwerper Irene van Vliet richtte Woven Wonders in 2009 op. Haar passie voor textiel ontwikkelde zij in 1989, na de Design Academy in Eindhoven, toen zij in Parijs haar textielgraad haalde aan het Atelier National d’Art Textile.

 

Ontmoet het brein achter Woven Wonders

Op zaterdag 26 september kun je Irene ontmoeten. Zij vertelt hoe traditie en innovatie in haar werken samen komen. Toegang is gratis. In verband met de Corona-maatregelen hebben wij de Meet & Greet in verschillende tijdsblokken ingedeeld. Je kan om 14:00, 15:00 of 16:00 uur langskomen. Wil je aanwezig zijn? Stuur ons een bericht via info@kunstcentrum-haarlem.nl

 

 

WOVEN WONDERS

Schilderen met garens Irene van Vliet

Kunst Centrum Haarlem

Zaterdag 19 september tot en met zaterdag 21 november 2020

Meet & Greet met Irene van Vliet op zaterdag 26 september 2020 om 14:00, 15:00 en 16:00 uur. Aanmelden verplicht via info@kunstcentrum-haarlem.nl

Kunst Centrum Haarlem

Gedempte Oude Gracht 117-121, Haarlem

Open van dinsdag tot en met zaterdag 11.00 – 17.00 uur, 11.00 – 17.00 uur

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK