Stedelijk Museum: Public Program online

LOVERS AT THE BRINK

LAATSTE PROJECT VAN ULAY & MARINA ABRAMOVIĆ IN ONLINE SCREENING

Helaas ziet het ernaar uit dat het Stedelijk Museum niet meer voor het einde van deze maand open kan gaan. De tentoonstelling ULAY WAS HERE zal je daarom niet meer kunnen bezoeken. Als troost is komende donderdag één avond lang, de documentaire The Great Wall of China: Lovers at the Brink (1989) te zien. De film, geregisseerd door Murray Grigor, is een bewerking van het laatste project van Ulay en Marina Abramović: The Lovers: The Great Wall Walk uit 1988. Met deze performance markeerden Ulay en Marina Abramović op symbolische wijze het einde van hun relatie en samenwerking. Gratis te zien op donderdagavond 20 mei –vanaf 20.00 uur tot middernacht– op ons YouTube-kanaal.

Herinner mij

 

 

ART FEMINISM AND WARRING IN AMERICA

VISITING FELLOW LEZING

Op 30 mei presenteert het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam en het Stedelijk Museum, de jaarlijkse Visiting Fellow lezing. De lezing, getiteld What’s love got to do, got to do with it? Art Feminism and Warring in America, wordt dit jaar gehouden door Mignon Nixon, Professor Moderne en Hedendaagse Kunst aan University College London. De lezing is alleen online te volgen. Na afloop kun je aansluiten voor een nagesprek via Zoom met Sophie Berrebi (Universiteit van Amsterdam) en Emma Harjadi Herman (Stedelijk Museum Amsterdam). Aanmelden voor het nagesprek kan via events@rkd.nl. Je krijgt de zoom-link dan toegestuurd.

Meer info

 

 

AMSTERDAM ART

LOCALITY AND THE INTERNATIONAL STATUS QUO

Tijdens deze middag gaan kunstenaars en curatoren met elkaar in gesprek over internationale kunstpraktijken in de stad. Met Adam Szymczyk (curator), Charl Landvreugd (kunstenaar en Hoofd Onderzoek Stedelijk), Otobong Nkanga (kunstenaar) en Joost Bosland (directeur Stevenson Gallery). Moderator: Nina Folkersma (directeur Amsterdam Art). Het welkomstwoord wordt verzorgd door Rein Wolfs (directeur Stedelijk) en een spoken word intermezzo door Gershwin Bonevacia, stadsdichter van Amsterdam. Het gesprek is voor iedereen te zien via een livestream vanuit het Teijin Auditorium van het Stedelijk Museum. Deze middag vindt plaats tijdens het Amsterdam Art Weekend.

Meer info

 

 

MEER PUBLIC PROGRAM ONLINE

PERFORMANCE, TALKSHOWS & DEBAT

Zolang we gesloten zijn, gaat Stedelijk’s Public Program online door. Via onze website en ons YouTube-kanaal kun je genieten van kunst en gesprekken over kunst. Public Program Online biedt debat, performances, film screenings en talkshows rondom tentoonstellingen en actuele onderwerpen. Tip ULAY: REVOLT!; een talkshow gewijd aan het werk, leven en activisme van Frank Uwe Laysiepen (Ulay) en zijn liefde voor de stad Amsterdam.

Bekijk het aanbod

 

 

 

 

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK