Street Art of the Year 2020

Tijd voor (h)erkenning van de vele kunstenaars die onze steden mooier maken. Dus tijd voor een internationale verkiezing Street Art of the Year 2020. Een broodnodig initiatief in een zwaar getroffen sector.

Dankzij de vele lockdowns en het reisverbod is in sommige gevallen 80% van alle opdrachten komen te vervallen. Street Art is een relatief jonge kunststroming die wereldwijd al heel veel fans heeft. Tijd voor actie, vindt stichting Kunstweek, die zich belangeloos inzet voor kunstenaars. Een online verkiezing zet de kunstenaars op de kaart.

 

De verkiezing
Kunstenaars kunnen tot 31 oktober hun werk uploaden op de site www.streetartoftheyear.com. Een vooraanstaande jury bestaande uit Street Art experts uit binnen- en buitenland beoordeelt in november alle inzendingen. Ook u kunt in november uw stem uitbrengen en zo mede de publiekswinnaar bepalen. Zo worden de vele bijzondere, treffende of humoristische werken en hun makers onder de aandacht van tienduizenden mensen gebracht en krijgen ze de (h)erkenning die ze verdienen.

 

Crowdfunding
Een nieuw initiatief, een nieuwe aanpak. Voor het eerst in haar 15-jarig bestaan gaat Stichting Kunstweek het project financieren via crowdfunding.
Deelnemers betalen nu geen bijdrage om het vooral ook voor jonge en startende kunstenaars mogelijk te maken om deel te nemen.
Samen met Jack Spijkerman, één van de ambassadeurs van de stichting werd  een mooi en wervend campagne filmpje gemaakt om het initiatief toe te lichten. Het filmpje is te zien op voordekunst.nl.

 

Draag je Street Art en de makers een warm hart toe?
Ga dan naar voordekunst.nl en ´Steun Street Art en de makers´.
De campagne loopt tot 15 september en een klein begin is gemaakt, maar het doelbedrag is nog ver weg!

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK