Vrouwen in Digitale Kunst en Tech SheNFT2022

Vrouwelijke en door vrouwen geīnspireerde professionals en nieuwkomers in de technologie-industrie komen zaterdag 26 november bijeen in Cupola XS te Haarlem voor het internationale event Vrouwen in Digitale Kunst, SheNFT2022.

 

Deze eerste conferentie in zijn soort dient als podium om ervaringen uit te wisselen, omvat onder meer een kunstexpositie en presentaties. Het event maakt deel uit van de Dutch Blockchain Week 2022.

 

Overbruggen van de genderkloof in technologie

SheNFT Digital Art Exhibition & Expert Talks heeft als doel makers, ondernemers en merken van over de hele wereld samen te brengen op weg naar Web3 – met kunst, gesprekken met experts en informele gesprekken, merksamenwerkingen en ervaringen zoals metaverse meditatie en live NFT-creatie. De missie van SheNFT is het overbruggen van de genderkloof in technologie. Meer dan 300 bezoekers zullen meer dan 100 exposities van meer dan 25 makers kunnen zien, die geavanceerde technologie demonstreren via NFT.

 

Bekende en beroemde NFT-kunstenaars

De aanwezige makers komen van over de hele wereld, van een 12-jarig meisje tot mensen wier kunst is belicht in Forbes, Esquire en op Times Square. Bovendien zal het kunstwerk ‘Overcome’ in de vorm van een NFT van de kunstenaar Thecla Schaeffer live worden afgemaakt en worden verkocht op de online veiling die live wordt uitgezonden. De winnaar wordt tijdens de expositie bekendgemaakt. De opbrengst zal worden gedoneerd aan het Oekraïense Vrouwenfonds.

 

Aanwezige sprekers en makers

Sprekers op het event zijn onder andere: Eva Bandelj van Techleap, Nirmala Shome van The Fabricant, Valerie Vallenduuk van Cupola XS, Candyce Costa van Female Tech Leaders, Reem El Attar van WOW Pixies, Anil Altas Brug en Samir Badaoui. Makers op het event zijn onder meer: Chromakane /Jessie Cohen, Rosewolf (12-jarige kunstenaar), Roya Ghassemi, Meta Angels, WOW Pixies, Juliana Loomer, Stu Balinger en vele anderen.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK