De Grote BuurtBankjesDag

Met de vakantie op zijn einde en de zomer bijna achter de rug is het hoog tijd voor wat gezelligheid op de stoep. Daarom organiseert De Buurtcamping op zondag 12 september De Grote BuurtBankjesDag. Buurtbewoners door het hele land worden uitgenodigd een bankje op de stoep te zetten, een activiteit te organiseren en de buren uit te nodigen. Want met een bankje op de stoep heb je meer en beter contact met je buren. En met een recordaantal burenruzies*, meer eenzaamheid** en de behoefte aan meer onderling contact*** is deze dag harder nodig dan ooit. Zo blijkt ook uit de aanmeldingen: die stromen inmiddels binnen.

 

Bankjes versterken het buurtcontact
De Buurtcamping – een landelijke organisatie die buurtbewoners helpt bij het organiseren van een camping in eigen stadspark – stimuleert met De Grote BuurtBankjesDag laagdrempelige ontmoetingen tussen buurtbewoners. Want door een bankje te plaatsen, hebben bewoners namelijk veel vaker contact met hun buurtgenoten. Bijna al het contact tussen buurtgenoten vindt plaats op de stoep, en met een bankje voor de deur nemen (geplande) afspraken tussen buren met wel 46% toe.**** 

 

‘’Het BuurtBankje voor mijn huis wordt gebruikt door de buurman die er zijn koffie drinkt, de buurvrouw die er op uitrust en scholieren die er hun boterham eten’’ aldus Maarten Hupkes, directeur van De Buurtcamping (organisator). ‘’Elke keer als ik langsloop maak ik een praatje met mijn bankgasten. Zo makkelijk kan het zijn! Mijn droom is dat er een heel netwerk van BuurtBankjes in Nederland ontstaat en dat we de stoep bij elkaar platlopen.”

 

Francis Braam (deelnemer De Grote BuurtBankjesDag): ‘’Wat een paar jaar geleden begon als een klein BuurtBankje, is inmiddels uitgegroeid tot de Buurtkamer Kadoelen: een ontmoetingsplek voor en door de buurt. Waar een bankje niet toe kan leiden!’’

 

Meedoen is simpel
Om het BuurtBankje in een welverdiend zonnetje te zetten en mensen aan te moedigen zelf een bankje te plaatsen is er nu De Grote BuurtBankjesDag. Meedoen is simpel en gratis: open je bankje via BuurtBankjes.nl, verzin vrijblijvend een leuke activiteit, nodig je buren uit, zet je bankje klaar en de gezelligheid kan beginnen. Bewoners met een bankje kiezen wat ze serveren en organiseren: een kopje koffie, verse appeltaart, een sjoelcompetitie of gezellige buurtborrel. Zo maak je van de stoep een huiskamer voor de buurt. 

 

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK