Kunstig Turks hoogstandje straks te zien in Museum Haarlem

Kadir Kale. Hij is vooral Haarlemse mug, maar ook Turks. Hij is enorm trots op zijn ondernemersschap én op zijn plek in de nieuwe vaste opstelling over 1000 jaar geschiedenis van Haarlem die binnenkort in Museum Haarlem opengaat. Hij groeide op in Schalkwijk en koos er al vroeg voor om zijn leven zo mooi mogelijk te maken. Hij studeerde af in bouwkunde en werd muziekproducer via de Herman Brood Academie. Toch slaagt hij er daarna niet in een passende baan te vinden. Hij merkt dat zijn Turkse achtergrond hem daarin belemmert. In 2017 ziet Kadir een youtube filmpje waarin iemand zijn sneakers nieuw leven inblaast. Kadir stelt zichzelf tot doel binnen twee jaar een product te ontwikkelen waarmee hij oude sneakers een tweede leven kan geven, en dit uit te breiden met meer diensten rondom sneakers. De geboorte van Rebirth.

 

Na diverse ontwerpen voor organisaties, intussen ook internationaal, heeft Museum Haarlem gisteren het eerste paar sneakers ontvangen met daarop, hoe kan het anders, de stad Haarlem afgebeeld.

 

Trots vertelt Kadir ook voor BN’ers te ontwerpen. Mogelijk is sneaker minnend minister Kaag zijn volgende cliënt? Op Rebirths op weg naar het torentje…

 

Het verhaal van Kadir wordt onderdeel van de nieuwe, vaste tentoonstelling Allemaal Haarlemmers, waarin migranten een grote rol spelen. Kadir staat, samen met nog een aantal nieuwe Haarlemmers, symbool voor de gastarbeiders en oorlogsvluchtelingen die in deze tentoonstelling een plek hebben gekregen. Zijn verhaal is straks op de tentoonstelling te horen en de Haarlem sneakers zijn uiteraard te zien!

 

Museum Haarlem 

Het museum bevindt zich in het winkelhart van historisch Haarlem, aan het Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem. Openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag en maandag 12.00-17.00 uur. Zie ook www.museumhaarlem.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK