Muzikaal-poëtisch verzet tegen oorlog in Oekraïne

Op vrijdag 24 februari is het precies één jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Het Oekraïense duo Warnyakannya doet uitgerekend die dag Haarlem aan met zijn eclectische mix van poëzie, elektronische muziek en videoprojectie. Na meer dan 50 concerten in heel Europa voeren zij in Het Patronaat hun show op als een artistiek verzet tegen de Russische inval en als steun voor iedereen die zich voor de verdediging van hun land inzet. De volledige opbrengst van de tickets gaat naar goede doelen in Oekraïne.

 

Anton Slepakov (poëzie) en Andrii Sokolov (elektronische muziek) bedanken Haarlem dat zij hier mogen zijn op 24 februari. Samen met andere Oekraïners en met het publiek dat naar hun voorstellingen komt, willen zij stilstaan bij wat er is gebeurd en nog steeds gebeurt. Het is een avond om samen te zijn, of zoals zij zelf zeggen: “To share our pain and the power of small and big actions of everyone who is involved in the fight for truth, values of the free world and for peace!” Stichting Haarlem4Ukraine, die zich sinds de inval inzet voor zowel de slachtoffers in Oekraïne als de Oekraïners die naar Haarlem en omgeving gevlucht zijn, haalde het duo naar Haarlem.

 

Real time met ondertiteling

Warnyakannya creëert zijn muzikale show met elektronische muziek, beelden en poëzie in real time en met Engelse ondertiteling. Alle opbrengsten uit de ticketverkoop en extra donaties gaan naar de organisatie Musicians Defend Ukraine. Deze organisatie stimuleert de wereldwijde muziekindustrie om Oekraïense artiesten te steunen die hun steden verdedigen en als vrijwilliger werken. Het geld wordt onder andere besteed aan humanitaire hulp, drones en vrachtwagens. Musicians Defend Ukraine is opgericht door de Oekraïense culturele organisaties Shpytal Records, Kontrabasspromo en Love’n joy.

Het concert in het Patronaat begint om 20.00 uur (deuren open om 19.30 uur) en duurt tot 22.00 uur. Meer informatie op de website www.patronaat.nl. Meer informatie over Musicians Defend Ukraine op de website https://shpytal.com/musicians-defend-ukraine/. Meer informatie over Haarlem4Ukraine op de website www.haarlem4ukraine.nl.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK