Nederlands Blazers Ensemble laat publiek Nieuwjaarsconcert samenstellen

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) speelt op 1 januari 2022 haar 50ste editie van het traditionele Nieuwjaarsconcert in Het Concertgebouw. Om dit gouden jubileumconcert extra luister bij te zetten zijn op NBE.nl achttien video’s van absolute NBE-toppers uit Nieuwjaarsconcerten door de jaren heen te bekijken.

NBE-fans kunnen via nbe.nl/stemmen hun favoriete optreden kiezen en hiermee – onder het motto ‘meeste stemmen gelden’ – de inhoud van het programma voor een deel bepalen. De video’s zijn onderverdeeld in drie verschillende rondes: De Klassiekers, Special Guests en Muziek van over de hele wereld. Uit elke ronde wordt een publieksfavoriet gekozen die te horen zal zijn tijdens het Nieuwjaarsconcert 2022. 

Net als elk jaar staan ook nu weer de winnaars van de jaarlijkse compositiewedstrijd van het NBE op het podium om hun zelfgeschreven stuk samen met het NBE te spelen. Halve finales in Akoesticum, Ede en Finale in TivoliVredenburg, Utrecht vinden binnenkort plaats: in de week van 20 december zal bekend zijn welke jonge componisten op het podium van Het Concertgebouw naast het NBE zullen schitteren.

De Blazers spelen het concert op Nieuwjaarsdag tweemaal, om 14.00 uur en om 17.00 uur. Beide concerten zijn – evenals de Generale, op 31 december om 15.00 uur – uitverkocht.

Het Nieuwjaarsconcert wordt door BNNVARA uitgezonden op TV op 1 januari om 18:50 op NPO2.

 

Foto © Peter Lodder

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK