Nederlandse en Spaanse koninginnen bezoeken Amsterdam Spanish Film Festival

Hare Majesteit Koningin Letizia van Spanje en Hare Majesteit Koningin Máxima van Nederland nemen deel aan de tiende jubileumeditie van het Amsterdam Spanish Film Festival, waarbij ze hun steun betuigen aan de missie van het festival om Spaanse cinema in Nederland te promoten.

 

Ter herdenking van een decennium van culturele uitwisseling tussen Spanje en Nederland zullen Hare Majesteit Koningin Máxima van Nederland en Hare Majesteit Koningin Letizia van Spanje deelnemen aan het Educatieve Programma van het ASFF,  tijdens de vertoning van “Campeonex” met 500 studenten, samen met regisseur Javier Fesser. Vervolgens zal een Feestelijk Colloquium plaatsvinden ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van het ASFF, een uniek evenement dat een decennium van Spaanse Cinema in Nederland belicht. Na het colloquium zullen Hare Majesteit Koningin Letizia van Spanje en Hare Majesteit Koningin Máxima van Nederland in gesprek gaan met het ASFF-team, partners, financiers, sponsors, Spaanse filmmakers en experts uit de filmindustrie  uit beide landen. Samen zullen ze reflecteren op de impact van het festival op de promotie van de Spaanse cinema in Nederland.

Dit speciale evenement zal plaatsvinden op de ochtend van donderdag 18 april in Pathé Tuschinski en zal een besloten evenement zijn voor scholen en ASFF-genodigden.

“We zijn vereerd om Hare Majesteiten Koningin Máxima en Koningin Letizia te mogen verwelkomen op het Amsterdam Spanish Film Festival”, aldus Virginia Pablos, directeur van het Amsterdam Spanish Film Festival. “We zijn enorm trots op het werk dat we gedurende de jaren hebben verricht om een diverse selectie Spaanse films samen te stellen. We kunnen niet blijer zijn met de erkenning en steun van de Spaanse en Nederlandse koninklijke huizen ter ere van ons tiende jubileum.

Het Amsterdam Spanish Film Festival, bekend om zijn toewijding aan culturele verrijking en betrokkenheid bij de gemeenschap, vindt plaats van 12 april tot en met 21 april 2024. Alle andere evenementen tijdens het festival zijn openbaar.

 

Over het Amsterdam Spanish Film Festival:
Het Amsterdam Spanish Film Festival is een jaarlijks evenement dat is gewijd aan het tonen van het beste van de Spaanse en Latijns-Amerikaanse cinema. Ter ere van het 10-jarig jubileum in 2024 heeft het festival een cruciale rol gespeeld in het bevorderen van culturele uitwisseling en de waardering van Spaanstalige films, muziek en gastronomie. Dankzij de bijzondere steun van onder andere Turespaña, Sevilla City Office, Air Europa en The Social Hub kan het Amsterdam Spanish Film Festival deze editie prominente Spaanse artiesten als C Tangana, Jaime Lorente en Omar Ayuso ontvangen, waarbij hun toewijding aan culturele en artistieke diversiteit wordt getoond. De samenwerking met deze grote diversiteit aan partners versterkt een gedeelde toewijdingaan het bevorderen van innovatie, creativiteit, en culturele uitwisseling in de filmindustrie. 

 

Voor meer informatie over het Amsterdam Spanish Film Festival, bezoek de website 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK