NEMO SCIENCE MUSEUM – Wat een gebouw!

Nemo in Amsterdam heeft een nieuwe familietentoonstelling over bouwen, wonen en huizen. Lees hier het interview dat UITMAG.NL met Nemo had over deze tentoonstelling. En wil je 4 gratis kaarten winnen? Klik dan hier en ga dan snel naar onze Facebookpagina, de winactie loopt nog tot 1 augustus!

 

De nieuwe familietentoonstelling Wat een gebouw! staat helemaal in het teken van bouwen, wonen en huizen. Kun je wat meer vertellen over deze tentoonstelling?

 Het is een echte NEMO-tentoonstelling, dat betekent vooral: veel DOEN. De tentoonstelling gaat over bouwen, huizen en wonen. Hoe bouw je eigenlijk een huis? Wat zit er verstopt in de muren van huizen? Ontdek hoe je hoge huizen kunt bouwen zonder dat ze omwaaien (en test het met een windsimulator!). Op de bouwplaats staat een enorme hijskraan waar je zelf een flat mee kunt proberen te bouwen en een robotarm die zelf een muur bouwt. In NEMO Stad is aandacht voor nieuwe, duurzame materialen. Je kunt hier een huis maken met bijzondere grondstoffen als schimmels, kurk, algen, zeewier, kombucha en ei.

 

 

Voor welke leeftijd is de tentoonstelling geschikt?

 Het is een echte familietentoonstelling, voor kinderen vanaf een jaar of 8. Al zien we ook jongere kinderen zich goed vermaken. Bij Wat een gebouw! kun je vooral lekker veel samen doen. Goed om te weten: we raden iedereen aan vooraf tickets te reserveren of kopen, om verzekerd te zijn van een plekje. Bij de entree worden alleen tickets vergeven als er nog beschikbaarheid is.

 

Wat willen jullie de bezoeker meegeven? Wat is de gedachte achter deze familietentoonstelling?

 We willen jong en oud meegeven wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van woningen. Hoe we om kunnen gaan met de (beperkte) beschikbare ruimte en de planeet. Hoe woonwensen en leefomstandigheden kunnen verschillen. En we willen bezoekers natuurlijk laten dromen over bouwen in de toekomst, waarin we beton printen, veel duurzame materialen gebruiken en het zware werk aan robots kunnen overlaten. 

 

Is de tentoonstelling interactief?

 Uiteraard! Bij NEMO is alles altijd interactief, dus nu ook zeker. Je gaat samen aan de slag met bouwen, onderzoeken en experimenteren.

 

Waarom moeten alle families van Nederland naar Wat een gebouw! gaan?

 Heerlijk toch, een dag op pad in eigen land? NEMO Science Museum is een feest om naar toe te gaan. Hier ontdek je hoe wetenschap en technologie alledaagse dingen bijzonder maken. Na een bezoek aan de nieuwe tentoonstelling Wat een gebouw! kijk je met een nieuwe blik naar de huizen om je heen. Maar ook in de rest van museum vind je volop experimenten, demonstraties en workshops. Ga aan de slag en vind uit hoe bruggen werken, hoe we water drinkbaar maken en hoe bliksem ontstaat. En vergeet niet na je bezoek aan het museum even naar het dak van NEMO te gaan. Hier zit een restaurant, kun je verkoeling zoeken bij de cascade en genieten van een fantastisch uitzicht over Amsterdam!

 

https://www.nemosciencemuseum.nl/nl/

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK