Vijfhoekkunstroute

Op 25 en 26 mei verandert de sfeervolle Haarlemse wijk de Vijfhoek zoals inmiddels gebruikelijk weer in een bruisende expositie. De Vijfhoekkunstroute biedt diverse kunstenaars een jaarlijks podium om hun werk te presenteren. De voorbereidingen zijn inmiddels weer in volle gang. dit jaar vindt de 17e editie van het evenement plaats met het thema ‘Spiegeling’. Galerieën, ateliers, winkels, horecagelegenheden, bedrijven en particulieren openen gastvrij hun deuren voor de kunstenaars.

 

Bijzondere locaties

Bezoekers wandelen tijdens de kunstroute door de Vijfhoek, langs verschillende kunstwerken op unieke locaties: het Proveniershof met de jaarlijks terugkerende beeldentuin, de Doelenzaal in de Stadsbibliotheek, huiskamers en ateliers in hofjeswoningen die speciaal voor de Vijfhoekkunstroute geopend zijn. 

Expositielocaties zijn te herkennen aan de Vijfhoekkunstroute-wimpel en er is een plattegrond met alle expositielocaties beschikbaar. De catalogus met foto’s van werken, gedichten en de plattegrond met expositieadressen is beschikbaar en wordt inmiddels beschouwd als een collector’s item.

 

In de Nieuwe Kerk is de centrale overzichtsexpositie, waar van iedere kunstenaar één werk te zien zal zijn. Ook dit jaar bestaat deze expositie uit twee delen: vrij werk en werk geïnspireerd door het thema ‘Spiegeling’. Ook aan de kinderen is weer gedacht dit jaar: jonge kunstdetectives vanaf 7 jaar oud worden met een speurtocht in de Nieuwe Kerk betrokken bij het kijken naar kunst.

 

Programma:

  • Opening: vrijdag 24 mei, 20.00 uur
  • Route: zaterdag 25 mei, 12.00-17.00 uur
    en zondag 26 mei, 12.00-17.00 uur

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK