Extra opening Draaiorgelmuseum zaterdag 14 augustus

Draaiorgelmuseum in Haarlem zal tijdens de zomervakantie vaker geopend zijn voor publiek. Naast de normale zondagsconcerten die het museum elke week heeft, zal op zaterdag 14 augustus het museum extra geopend zijn. U kunt doorlopend genieten van prachtige orgelklanken en u komt meer te weten over de geschiedenis van onze museumcollectie die uit liefst 14 straat-, dans- en kermisorgels bestaat. Kinderen kunnen aan het kleinste orgel uit de collectie, de Mariëlle, draaien en zij krijgen een echt orgeldraaiersdiploma mee naar huis.

 

Op zoek naar een leuk uitje? Kom genieten van ons straatorgel de “Jupiter” uit 1900 of het 9 meter lange en 6 meter hoge “Kunkelsorgel” uit 1909. In het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 augustus krijgt het Draaiorgelmuseum Haarlem een Belgisch tintje. Te gast is het dans- en concertorgel “de Westfries”. Hoewel de zeer Nederlands klinkende naam anders doet vermoeden, is het orgel gebouwd door de Firma J. Verbeeck in St. Job in ’t Goor in België. De eigenaren, de familie Van Vliet uit Leiden, hebben bij dit orgel een groot repertoire aangelegd van de bij dit type orgel behorende dansmuziek die de periode van 1920 tot 1960 beslaat maar ook het modernere repertoire ontbreekt niet. De orgels uit de museumcollectie zullen hun repertoire afstemmen op dit Belgische weekend.

 

Het museum is op zaterdag 14 augustus geopend van 13:00 tot 18:00 uur en van 19:30 tot 23:00 uur.

Zondag 15 augustus is het museum geopend van 12:00 tot 18:00 uur

 

Draaiorgelmuseum Haarlem is te vinden aan de Küppersweg 3 in de Waarderpolder. Voor fietsers en wandelaars is het museum eenvoudig te bereiken via de (nieuwe) Figeebrug.

De entree is vrij.

 

Omdat het Draaiorgelmuseum volgens de richtlijnen van het RIVM te werk gaat èn om de 1,50 meter-maatregel te waarborgen, mogen we maximaal 60 bezoekers, afhankelijk van de samenstelling, tegelijkertijd in de museumruimte toelaten. Daarom is aanmelding noodzakelijk.

U kunt zich aanmelden via e-mail museumpenningmeester@gmail.com.

 

Op de website vindt u meer informatie: www.draaiorgelmuseum.org

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK