Gratis toegang Frans Hals Museum op 23 november tijdens verjaardag Haarlem

Op donderdag 23 november viert de stad Haarlem haar 778e verjaardag. Ter gelegenheid daarvan is de toegang tot het Frans Hals Museum aan het Groot Heiligland en locatie HAL aan de Grote Markt deze dag helemaal gratis.

 

In het Frans Hals Museum aan het Groot Heiligland ontdekt de bezoeker Blik op Haarlem. Ruisdael– Berckheyde – Van Goyen. Dit is de eerste tentoonstelling ooit gewijd aan het Haarlemse stadsgezicht in de 17de eeuw. Met deze tentoonstelling verklaart het Frans Hals Museum de liefde aan Haarlem en het omringende landschap, gezien door de ogen van toonaangevende kunstenaars uit de 17de eeuw, zoals Jacob van Ruisdael, Gerrit Berckheyde en Jan van Goyen en vele anderen.

In locatie HAL (Grote Markt) is de tentoonstelling Koortsdroom. Versmelting van mens en dier te zien. Hier staat de relatie tussen mens en dier centraal. Hedendaagse kunstenaars laten zien hoe mens en dier versmelten: intens, kleurrijk, fantasievol en vaak met een onheilspellend randje. Het uitgangspunt van de tentoonstelling is het nieuwe, niet eerder vertoonde videokunstwerk Beast and Feast van de Prix de Rome-genomineerde Josefin Arnell.

 

Ook bij ABC Architectuurcentrum Haarlem, de overburen van het Frans Hals Museum, is de toegang gratis voor de tentoonstelling Blik op Haarlem – zand –water – vest – stad  over de stedelijke ontwikkeling van Haarlem. Daarbij vormen de schilderijen van de 17de-eeuwse schilders uit de tentoonstelling in het Frans Hals Museum steeds het uitgangspunt. Zie voor meer informatie architectuurhaarlem.nl

 

Naast gratis toegang ontvangen de 1ste 20 bezoekers bij het Frans Hals Museum aan het Groot Heiligland een poster van Blik op Haarlem. Bij ABC Architectuurcentrum ontvangen de 1ste 20 bezoekers een poster van hun tentoonstelling.

 

Foto: Josefin Arnell, Beast and Feast, 2023, video, Frans Hals Museum, Haarlem

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK