Haarlemmermeermuseum De Cruquius virtueel geopend!

In verband met de landelijke overheidsmaatregelen rondom het coronavirus zijn Cruquius Museum en Historisch Museum Haarlemmermeer t/m 14 januari gesloten. De veiligheid van bezoekers en medewerkers staat voorop. Maar…. je kunt ook virtueel van het museum genieten. Kijk eens bij de online tentoonstelling van het Historisch Museum Haarlemmermeer ‘Groeten uit….. de polder‘  van historische ansichtkaarten van Haarlemmermeer en bij de foto’s van Bob Bakker.

 

Of luister naar de audiotour
Je kunt ook thuis via je lap- of desktop een gratis rondleiding krijgen van een privé-gids door het Cruquius Museum in de “Historische Audiotour’. Kijk hier hoe je de tour kan beluisteren.

 

Goed nieuws onder-water-restauratie
Vereniging Hendrick de Keyser, de eigenaar van Gemaal De Cruquius, krijgt een bijdrage van ruim vier ton van de Provincie Noord-Holland voor de restauratie van de gietijzeren onderdelen onder de waterlijn van het stoomgemaal. Dit is een uitstekend begin van de werving van het benodigde bedrag om het onder-water-erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Daar zijn wij, als hoeder van het gemaal, enorm blij mee. Hoe zeer het museum bijdraagt aan waterbewustzijn zie je in het filmpje van het Hoogheemraadschap Rijnland. Nieuws.

 

De coronacrisis raakt de musea hard. Elke bijdrage, groot of klein, is welkom. Klik.

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK