HDMZ MUSEUM ZANDVOORT

NU TE ZIEN: Expositie Jan F. van Beelen, De Onontdekte Diamant

Een moeilijke jeugd mede door zijn seksuele geaardheid, ziekte, liefdesverdriet, het nét mislopen van de opening van zijn eigen museum: het overkwam Jan van Beelen (1936–2019) en het heeft hem als multidisciplinair kunstenaar gevormd. De expositie ‘Onontdekte Diamant, geslepen door Lot en Leven’ biedt een overzicht van zijn leven en werk in tekeningen, schilderijen en keramiek. 

De expositie is te bezichtigen tot en met 18 juli

 

Historische Zandvoort film in de 360 graden Panorama Filmzaal 

Deze 12 minuten durende film geeft een uniek beeld van de geschiedenis van Zandvoort als vissersdorp, mondaine Bel Epoque badplaats, Zandvoort in oorlogstijd en de wederopbouw, inclusief het ontstaan van het circuit. Een fascinerende en leerzame 360 graden projectie van Zandvoort, die zowel voor de eigen bevolking als voor bezoekers een “eye-opener” is. 

De film is het gehele jaar te bezoeken met uitzondering van 31 juli t/m 19 september

Openingstijden: woensdag tot en met zondag 10.00-16.00 uur.  Entreeprijzen expositie met film (tot en met 18 juli): Entree volwassene € 7,50 p.p.

Kinderen tot 12 jaar gratis. Museumkaart/CJP|MJK|Zandvoortpas € 5,50 p.p. ICOM gratis 

Groepen vooraf aanmelden per email info@hdmz.nl. 

 

Expositie Pieter Wiersma, Strandmonumenten 

Pieter Wiersma – een architect en monumentenrestaurateur van beroep – bracht tussen 1973 en 1983 zijn weekenden door op het Zandvoortse strand om zandkastelen te bouwen, ze te fotograferen en ze vervolgens aan het tij en de weersinvloeden over te laten. In deze jaren heeft Pieter circa 14.000 foto’s gemaakt van zijn minutieus vervaardigde zandkunstwerken. Zeker gezien de structuur van strandzand (ronde korrels) zijn de 160 werken van Pieter allemaal technische hoogstandjes, die tot op de dag van vandaag nooit geëvenaard zijn, zelfs niet door zandkunstenaars uit het heden. Pieter Wiersma is helaas al in 1984 overleden aan de gevolgen van AIDS maar door zijn fotografie blijven de strandmonumenten voortbestaan. Een fotoselectie van zijn zandkunst is te bezichtigen tot en met 18 juli

 

HDMZ Race Experience
“Helden van Zandvoort”

Vanaf 31 juli tot en met 19 september opent het HDMZ museum in Zandvoort haar deuren met een spectaculaire Race Experience, “Helden van Zandvoort”. De Experience biedt voor elk wat wils en bestaat uit de volgende activiteiten:

Een expositie over autosport en coureurs die een bijzondere binding hebben met het Zandvoortse Circuit. Memorabilia van coureurs, en zelfs een historische race auto.

Een unieke 360-graden filmsensatie “Adrenaline” in de Panorama Filmzaal, waarbij je door de ogen van een coureur ervaart hoe het is om met 300 km/u over het circuit te razen.

Een levensechte circuitervaring met een race simulator, waarbij je gedurende 15 minuten zelf op topsnelheid het circuit kan verkennen.

Een sfeervol Autosportcafé, met 35 werken van de race kunstschilder Eric Jan Kremer, voor een hapje en drankje met autosportfanaten.

Een museumwinkel geheel in het teken van autosport.

Openingstijden: 

Woensdag, donderdag en zondag 10.00 – 17.00 uur

Vrijdag en zaterdag 10.00 – 20.00 uur  

Maandag en dinsdag open voor groepen, vooraf reserveren per email info@hdmz.nl 

Prijzen Race Experience “Helden van Zandvoort”

Entree volwassene € 17,50 p.p. 

Kinderen tot 12 jaar € 5,00 p.p.

Familieticket vanaf 3 personen € 10,00 p.p.

Geregistreerde inwoners van Zandvoort € 10,00 p.p.

ICOM gratis

Groepen vooraf aanmelden per email info@hdmz.nl. 

Boekingen voor Race Simulatie

Slot van 15 minuten: € 17,50 (vooraf reserveren via de website www.hdmz.nl)

 

HDMZ Museum Zandvoort

Louis Davidsstraat 19 

2042 LS  Zandvoort 

023 210 07 10

www.hdmz.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK