Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem, met Kunstlijntintje

Denk je aan Haarlem dan denk je aan het Spaarne. Ongetwijfeld komt dan ‘Het Spaarne’ dat stroomt, muziek van Boudewijn de Groot met tekst van Lennaert Nijgh, voorbij. Multimediakunstenaar Stefan de Groot, geen familie, voorzag deze Haarlemse hit van een geschilderde animatiefilm: ‘Het Spaarne Stroomt’.

 

De film maakt deel uit van de permanente tentoonstelling Allemaal Haarlemmers en belicht het Haarlemse culturele leven van de afgelopen vijftig jaar. Een rijke cultuur, met veel elementen om even bij stil te staan. En de film is niet zomaar een animatiefilm. De Groot gebruikte een nieuwe, gemengde techniek, op papier én op de iPad.

In de kleine Gasthuisexpositie Het Spaarne Stroom – Ode aan Haarlem zijn de originele aquarellen en losse animatietekeningen verwerkt in een groot storyboard die De Groot maakte voor ‘Het Spaarne Stroomt’. In de expositie wordt de hybride werkvorm uitgelegd in een video. Er zijn ook schilderijen over Haarlem te zien die De Groot eerder maakte.

Tot slot: Kunstlijn Haarlem bestaat 35 jaar, maar kan dit jaar vanwege Covid-19 helaas niet doorgaan. Maar het is toch een beetje feest: Museum Haarlem trakteert alle bezoekers op de posters van de afgelopen edities, ze zijn in de gang te bewonderen! 

 

Reserveren kan digitaal

Zolang de maatregelen duren is Museum Haarlem alleen toegankelijk met een online e-ticket. De tickets zijn verkrijgbaar via de website van het museum.

 

Museum Haarlem
Het museum bevindt zich in het winkelhart van historisch Haarlem, aan het Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem. Het museum is zeven dagen per week geopend: dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag en maandag 12.00-17.00 uur. Zie ook www.museumhaarlem.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK